PlayStation 4:n julkaisupäivä on päässyt kunnolla vauhtiin, mikä on samalla jättänyt jälkensä Sonyn palvelimiin. Useat upouudella PlayStation 4:llään leikkineet pelaajat ovat viimeisten tuntien aikana ehtineet raportoida, että heillä on ollut vaikeuksia päästä laitteellaan nettipalveluihin kunnolla käsiksi suuren kävijäruuhkan johdosta.

Sony on Twitterin kautta huomioinut olevansa tietoinen asiasta ja on luvannut tutkivansa ruuhkia.

Uuden laitteen julkaisun alla palvelinruuhkia on ollut odotettavissa ja Sony itsekin on pyrkinyt reagoimaan moisiin jo etukäteen poistamalla Euroopassa hetkellisesti käytöstä muutamia PlayStation 4:n verkko-ominaisuuksia. Muutaman päivän ajan eri pelaajien toimia seuraavan What’s New -toiminnon pitäisi näin ollen olla toistaiseksi sammuksissa, kuten myös pelaajian puuhasteluja peleissä listaavan Content Information Screen -näkymän.

Toimintojen pitäisi palata, kun verkkoruuhka alkaa tasaantua.

Päivitys kello 21.27: Tasoittaakseen nettiruuhkien aiheuttamia ongelmia, on Sony ilmoittanut poistaneensa käytöstä nyt myös mahdollisuuden syöttää PlayStation 4:n kauppapaikkaan tuotekoodeja. Näin ollen esimerkiksi rahakorttien lunastamisen ei pitäisi onnistua tällä hetkellä ollenkaan.

Lähde: PlayStation Europe (Twitter),  PlayStation Blog

Lisää luettavaa