Sony päräytti melkoisen tempun: Cyberpunk 2077 vedettiin pois PlayStation Storesta (päivitetty)

CD Projekt kertoo päätöksen tapahtuneen sen ja Sonyn välillä käydyn keskustelun jälkeen.

18.12.2020 10:25

Cyberpunk 2077 on vedetty toistaiseksi pois myynnistä PlayStation Storesta. Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että peliä ei voi tällä hetkellä ostaa ollenkaan sen omasta latauskaupasta ja että pelistä hyvityksiä haluavat voivat saada sellaisen näin pyytäessään.

– SIE pyrkii varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden, joten ryhdymme tästä syystä tarjoamaan täyttä hyvitystä niille pelaajille, jotka ovat ostaneet Cyberpunk 2077  -pelin PlayStation Storesta. SIE myös poistaa Cyberpunk 2077 -pelin PlayStation Storesta toistaiseksi, PlayStationin virallisilla sivuilla kerrotaan.

Mikäli pelin on sattunut ostamaan jo PlayStationilleen, voi sen pelaamista jatkaa edelleen ellei hyvitystarjoukseen satu tarttumaan. Sen pitäisi olla myös uudellenladattavissa tarvittaessa.

Cyberpunk 2077:n konsoliversioiden tekninen tila erityisesti perustason PlayStation 4- ja Xbox One -malleilla herätti runsaasti keskustelua, kun peli sai julkaisunsa aiemmin viime torstaina. Keskustelu sai kehittäjä CD Projektinkin julkaisemaan lausunnon, jossa se pahoitteli tapaa, jolla se oli käsitellyt niin konsoliversioiden markkinointia kuin kehitystä.

Samaisessa lausunnossa CD Projekt lupasi viilaavansa konsoliversioita vielä päivityksillä, mutta totesi myös, että tyytymättömät pelaajat voisivat pyytää tuotteesta rahoja takaisin. Tämä nosti runsaasti hämmennystä niin pelaajien kuin jälleenmyyjien keskuudessa, sillä monien kauppojen palautuskäytännöt eivät sopineet yhteen CD Projektin lausunnon kanssa. Muun muassa Sony ei tarjoa palautusmahdollisuutta ostotoimen jälkeen PlayStation Storessa, ellei tuotteessa havaita jotain erityisen merkittyvää vikaa.

CD Projekt ei ole kirjoitushetkellä kommentoinut tapahtunutta. Pelin poisto tuli ilmi Suomen aikaan noin kello kolmelta aamuyöstä. CD Projekt toimii ensisijaisesti Varsovassa, jossa eletään tunnin verran Suomea jäljessä.

Päivitys kello 8:00: CD Projekt on vastannut tapaukseen omalla sijoittajasivullaan. Siellä julkaistun ilmoituksen mukaan Sonyn päätös poistoon on tapahtunut yhtiöiden keskusteltua Cyberpunkia koskevista palautus- ja hyvitysmahdollisuuksista. Kaikkien pelin versioiden kerrotaan saavan tukea, kuten päivityksiä, jatkossakin. Pelin fyysisten versioiden myynti jatkuu PlayStationilla normaalisti.

Päivitys kello 12:25: CD Projekt on julkaissut vastaavan lausunnon nyt myös sosiaalisen median puolella. Siellä se samalla lisää, että se tekee parhaillaan kovasti töitä saadakseen pelin mahdollisimman nopeasti takaisin PlayStation Storeen.

Lähde: Sony Computer Entertainment

Lisää luettavaa