Sony on esitellyt uuden konsolisukupolven virtuaalitodellisuuslaitteistonsa tarkempia yksityiskohtia julkisuuteen.

Yhtiö esitteli PlayStation VR:n seuraajaa CES 2022 -messuilla PlayStation-pomo Jim Ryanin johdolla. Uusi PSVR-visiiri on koko nimeltään PlayStation VR2. PlayStation VR2:n kerrotaan sisältävän kaksi 2000 x 2040 -resoluutiolla varustettua OLED-ruutua, jotka voivat toimia 90Hz- tai 120Hz-päivitystahdilla. Visiirin näkökenttä on noin 110 astetta, ja se sisältää neljä kameraa liikkeen ja ohjainten seurantaan sekä infrapunakamerat silmien seurantaan.

Uudet liikeohjaimet kulkevat vuorostaan nimellä PlayStation VR2 Sense. Ohjaimista julkaistujen kiusoittelukuvien perusteella ne muistuttavat ulkoisesti hieman Oculusin tai Valve Indexin virtuaalitodellisuusohjaimia. Molempien ohjainten kerrotaan sisältävän analogiohjainsauvat sekä muut peliohjaimesta perinteisesti tutut painikkeet kahdelle ohjaimelle jaettuna. Ohjaimet myös hyödyntävät kapasitiivisia sensoreita sormien kosketuksen tunnistamiseen, joten pelit hyödyntänevät myös sormien liikettä ohjaamisessa.

Sony paljasti esityksessään myös ensimmäisen PSVR2-pelin. Horizon Call of the Mountain on Horizon-pelisarjan kehittäjä Guerilla Gamesin ja Playroom VR -studio Firespriten yhteistyönä kehittämä Horizon-maailmaan sijoittuva peli, jonka traileri on katsottavissa alla. Horizon Call of the Mountainin tai virtuaalitodellisuuslaitteiston julkaisuaikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa