Sony palauttelemassa PS2-aikojen klassikkosarjoja takaisin henkiin?

Menneisyys kiinnostaa Sonya.

14.7.2014 10:06

Sonyn Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Andrew House on kertonut The Telegraph -lehdelle, ettei yhtiö ole missään vaiheessa lyönyt PSonelta ja PS2:lta tuttuja tasoloikkapelisarjoja jäihin.

Artikkelissa otettiin esiin erityisestä Spyro-, Crach Bandicoot– sekä Jak and Daxter -pelisarjat. Näistä etenkin Jak and Daxter- sekä Spyro-sarjat olivat Suomessakin huippusuosittuja 2000-luvun puolivälissä.

House kertoo artikkelissa, miten Sonylla on harkittu vakavasti vanhojen tuttujen suosikkien palauttamista takaisin pelimaailmaan. Housen mukaan taaksepäin tuijottelussa ja ihmisten halussa palata nuoruuteensa suosikkeihin ei ole mitään pahaa.

Asiassa on kuitenkin monta muttaa. Näistä pienin ei suinkaan ole se, että Activision omistaa vielä oikeudet niin Spyro– kuin Crash Bandicoot -peleihinkin. Spyroon perustuva Skylanders takoo Activisionille rahaa miljardikaupalla pelin oheismyynnin kautta. Activision on myös kertonut olevansa kiinnostunut Crash Bandicoot -sarjan uudelleenlämmittelystä.

Jak and Daxter -parivaljakko on viimeksi esiintynyt pelimaailmassa vuonna 2009 julkaistussa PlayStation Move Heroes -pelissä.

Lähde: Gamespot.

Lisää luettavaa