Sony NES Classic Minin jalanjäljissä – alkuperäinen PlayStation palaa kätevänä minikonsolina

Alkuperäinen PlayStation palaa vielä tämän vuoden puolella minimuotoisena retrokonsolina.

19.9.2018 09:03

Nintendo ensin, PlayStation perässä. Sony on paljastanut alkuperäisen PlayStationin saavan vielä tämän vuoden puolella miniatyyrikäsittelyn NES- ja SNES Classic Mini -konsoleiden tapaan.

Noin 45 prosenttia alkuperäistä pienemmän retrokonsolin kerrotaan sisältävän kaksikymmentä esiasennettua PlayStation-peliä, joista nimeltä on vahvistettu toistaiseksi Final Fantasy VII, Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Jumping Flash ja Wild Arms. Pelit ovat täysin alkuperäiset versiot, ja pelitilanteet tallennetaan laitteen sisäiseen muistiin.

Minikonsolin muotoilu mukailee konsolin alkuperäistä ilmettä, eikä esimerkiksi myöhemmin ilmestynyttä pienempää PSOne-mallia. Hauskana yksityiskohtana peliä vaihdetaan virtuaalisesti näppäimellä, joka alkuperäisessä PlayStationissa avasi konsolin levyluukun.

Paketissa on mukana moninpelejä varten kaksi PlayStationin alkuperäistä ohjainta, joissa ei ole vasta Dual Shock -ohjaimissa mukaan tulleita analogitatteja. Myös kytkentään tarvittavat HDMI- ja USB-piuhat löytyvät paketista, mutta näillä tiedoin virtaa varten tarvittava USB-adapteri on hankittava erikseen.

PlayStation Classic julkaistaan myös Suomessa 3. joulukuuta. Laitteen suositushinnaksi on ilmoitettu 99,99 euroa.

Lähde: PlayStation.Blog

Lisää luettavaa