Sony linjaa: uudet PS4-pelit on kehitettävä loppuvuodesta myös PS5:tä ajatellen

PS5-pelejä esitellään ensi viikolla.

29.5.2020 15:24

Sony on muuttanut PlayStation 4 -pelejä koskevaa kehittäjäohjeistusta lähestyvän PlayStation 5:n myötä, Eurogamer raportoi. Sivusto kertoo päässeensä näkemään päivitetyn ohjeistuksen, jonka mukaan kaikki Sonylle 13. heinäkuuta jälkeen sertifikoitavaksi lähetettävien PS4-pelien on huomioitava myös PS5-toimivuus.

Toimivuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että pelin koodi pyörii ongelmitta Sonyn uuden sukupolven konsolilla ja että sen ominaisuustarjonta on PS5:llä sama kuin PS4:llä. Heinäkuussa sertifikoiduksi lähetettyjen pelien päivityksien täytyy myös varmistaa tulevaisuudessa, että ominaisuustarjonta pysyy tasa-arvoisena, vaikka toki vanhempienkin pelien kanssa moisen on sanottu olevan erittäin suositeltavaa.

Sony on jo aiemmin vahvistanut, että PlayStation 5 on taaksepäin yhteensopiva ainakin ajan myötä vielä valtaosan nykyisten PS4-pelien kanssa. Pelien on määrä hyötyä myös uuden konsolin tehoista, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi parempaa ruudunpäivitystä ja resoluutiota. Tämän kaiken varmistaakseen yhtiö on käynyt tapauskohtaisesti läpi PS4:n pelitarjontaa katsoakseen, pitäisikö kehittäjien tehdä niihin jonkinlaisia viilauksia.

Microsoft hehkutti omalla Xbox Wire -sivustollaan viimeksi kuluvalla viikolla, kuinka Xbox Series X tukee heti julkaisussa tuhansia Xbox-pelejä, jotka voivat nauttia tehojen mukanaan tuomasta parannuksesta ilman tarvetta sille, että kehittäjien tarvitsee nähdä vaivaa asian eteen. Microsoft sanoo pystyvänsä lisäämään jopa HDR-tuen vanhoihin peleihin, jotka on kehitetty reippaasti ennen kuin HDR:ää edes käytettiin pelialalla hyödyksi.

Mitä tulee PlayStation 5 -peleihin, saatetaan niistä kuulla lisää enemmän jo lähiaikoina. Uutistoimisto Bloomberg raportoi kuulleensa lähteiltään, että Sony valmistautuisi pitämään pelien esittelyyn keskittyvän lähetyksen aikaisintaan 3. kesäkuuta, joskin päivällä on vielä mahdollisuus muuttua. Vastaavasta on kertonut myös VentureBeat-sivusto, joka huomioi, että Sony on suunnitellut myös elokuulle ainakin yhden esittelytempauksen ja näin monia PS5-järjestelmää koskevia tietoja saatetaan hyvinkin säästää vielä myöhemmäksi.

Niin PlayStation 5:n kuin Xbox Series X:n on yhä määrä ilmestyä loppuvuodesta 2020.

Päivitys kello 18:20: Sony on vahvistanut esittelevänsä PS5-pelejä 4. päivä kesäkuuta.

Lähde: Eurogamer, Bloomberg, VentureBeat, Xbox Wire

Lisää luettavaa