Sony laajentaa teknistä osaamistaan – käännös- ja optimointistudio Nixxes liittyy PlayStation-perheeseen

Nixxes on työskennellyt vuosia läheisesti varsinkin Square Enixin ja Eidosin kanssa.

1.7.2021 15:11

Suomalaisen Housemarque-studion hankinta ei ole jäänyt Sonyn ainoaksi viimeaikaiseksi ostokseksi. Tänään torstaina Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että se on haalinut omistukseensa myös enemmän pelinkehityksellä taustalla viimeiset yli 20 vuotta vaikuttaneen alankomaalaisyhtiö Nixxes Softwaren.

– Heiltä löytyy intohimoa parantaa pelejä ja tarjota paras mahdollinen kokemus pelaajille. Nixxes on vahva voimavara kaikille PlayStation Studiosin sisällä auttaen tiimejämme keskittymään tärkeimpiin tavoitteisiinsa eli luoda uuniikkia PlayStation-sisältöä parhaalla mahdollisella laadulla, Sony Worldwide Studios -johtaja Hermen Hulst hehkuttaa.

Projektiensa osalta Nixxesin näkyvin rooli pelialalla on ollut monien käännöstöiden tekeminen. Se on tehnyt paljon yhteistyötä aiemmin erityisesti Eidosin ja sittemmin sen emoyhtiöksi päätyneen Square Enixin kanssa kääntäen Tomb Raiderin ja Deus Exin kaltaisia pelejä esimerkiksi konsoleilta pc:lle sekä sukupolvelta toiselle.

Tiedotteessan Sony hehkuttaa, kuinka Nixxesin on määrä auttaa tuomaan lisänostetta PlayStation Studiosin yksinoikeusnimikkeisiin.

Nähtäväksi jää, onko Sonylla paljastaa lähipäivinä myös vielä lisää hankintoja. Housemarque-ostoksen yhteydessä alkuviikosta PlayStation Japanin Twitter-tili julkaisi vahingossa nimittäin kuvan, jossa juhlistettiin myös Demon’s Souls– ja The Shadow of the Colossuksen uusioversiot tehneen Bluepoint Gamesin liittymistä PlayStation-perheeseen. Sony ei ole toistaiseksi kuitenkaan vahvistanut hankintaa vielä virallisesti.

Lähde: Sony Interactive Entertainment

Lisää luettavaa