Sony ja Lego tekivät miljardisijoitukset Epic Gamesiin

Unreal Enginen ja Fortniten kehittäjä sai miljardien rahoituksen Sonylta ja LEGOlta.

17.4.2022 18:58

Epic Games kertoo saaneensa uuden miljardirahoituksen.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan rahoituskierroksen sisältävän miljardin dollarin sijoitukset Sonylta sekä Legon omistavalta Kirkbi -holding-yhtiöltä. Yhteensä rahoituskierroksen määrä on kaksi miljardia dollaria. Epic Gamesin mukaan uusilla sijoituksilla ei ole vaikutusta yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeneyn asemaan enemmistöosakkaana.

Epic Gamesin mukaan sijoituksilla pyritään edistämään yhtiön visiota metaversumin rakentamisesta ja kasvun jatkamisesta. Sonyn mukaan Epicin työkalut mahdollistavat uudenlaisia digitaalisia kokemuksia esimerkiksi urheilun ja virtuaalisen tuotannon saralla. Kirkbin toimitusjohtaja Søren Thorup Sørensen kommentoi sijoitusta toteamalla yhtiön panostavan tulevaisuutta muovaaviin trendeihin ja vauhdittavan matkaansa digitaalisen pelaamisen maailmassa.

Lego ja Epic Games julkistivat jo viime viikolla ryhtyvänsä yhteistyöhön metaversumin merkeissä. Toistaiseksi yhtiöt eivät ole kertoneet tarkempia tietoja yhteistyön sisällöstä, mutta tiedotteen perusteella yhteistyöllä tavoitellaan lapsille suunnatun virtuaalisen luomisalustan kehittämistä.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa