Sony on tarjonnut ennakkokautsauksen uuteen PS5-ohjainmalliinsa.

Aikaisemmin Project Leonardo -työnimellä tunnettua ohjainta esiteltiin alun perin tammikuussa CES-teknologiamessuilla. Access-nimen saaneesta ohjaimesta on saatu nyt lisätietoja ennen julkaisua.

Access-ohjaimen kerrotaan tarjoavan koko liudan kustomointimahdollisuuksia, joilla liikerajoitteiset pelaajat voivat pelata PS5-pelejä helpommin, mukavammin ja pidempään. Asiantuntijoiden avustuksella kehitetyn ohjaimen kuvataan tarjoavan joukon erilaisia säätömahdollisuuksia ja painiketyyppejä, joiden avulla käyttäjät voivat sovittaa ohjaimensa omiin erityistarpeisiinsa. Sonyn mukaan pelaajat voivat myös käyttää kahden Access-ohjaimen sekä DualSense-ohjaimen yhdistelmää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Siirrettävien analogiohjainten ja vaihdettavien painikkeiden ohella pelaajat voivat myös sovittaa Access-ohjaimen toimintaa eri peleissä. Ohjainprofiilia säätämällä pelaajat voivat esimerkiksi valita painikkeen toiminnan siten, että yksi painallus kytkee painikkeen päälle tai pois päältä, mikäli painikkeiden pohjassa pitäminen aiheuttaa heille haasteita.

Access-ohjaimen hintaa tai julkaisuaikataulua ei ole vielä vahvistettu. Sonyn mukaan lisätietoja ohjaimesta on luvassa kuitenkin lähikuukausien aikana.

Lähde: PS Blog

Lisää luettavaa