Sony on paljastanut uuden PlayStation 5 -konsolimallin.

Uudistettu PS5-konsoli on ollut esillä huhujen muodossa jo pidemmän aikaa. Nyt Sony on vahvistanut konsolipaljastuksellaan ainakin osan huhuista todenperäisiksi.

Uudet konsolimallit tarjoavat PS5-käyttäjille edelleen sekä levyasemallisen että digitaaliseen käyttöön tarkoitetun konsolin. Mallit ovat saaneet aiempaan verrattuna sekä ulkoisia että sisäisiä uudistuksia. Konsolin kokoa on pienennetty yli 30 prosenttia ja painoa parisen kymmentä prosenttia. Kahden kuorilevyn sijaan konsolin kuoret on jaettu neljään paneeliin. PS5:n yläosaa koristavat paneelit erottuvat kiiltävällä pinnallaan alaosan mattapaneelien rinnalla. Suorituskyvyltään uudet mallit vastaavat aiempia PS5-versioita.

Digitaalisen konsolimallin ostajat voivat päivittää konsolinsa kykyjä hankkimalla erikseen myytävän Ultra HD Blu-ray -levyaseman. Asemalle tulee hintaa 120 euroa. Levyasema asennetaan konsolin sisälle, joten se ei ole yhteensopiva vanhan PS5 Digital Editionin kanssa. 

Konsolien hinnaksi kerrotaan Euroopassa 550 euroa levyasemalliselle versiolle. Digital Edition -malli taas maksaa 450 euroa. Konsolit toimitetaan telineellä, jonka avulla konsolia säilytetään vaaka-asennossa. Uusi pystyteline myydään erillisenä lisävarusteena 30 eurolla.

Uudet mallit tulevat saataville ensin Yhdysvalloissa marraskuussa. Tämän jälkeen konsolimallit alkavat saapua myös muille markkina-alueille. Sony ei ole vielä vahvistanut konsolimallien Suomen julkaisuaikataulua.

Lähde: Sony

Lisää luettavaa