Sony antaa periksi: PS4:n, Xbox Onen ja Switchin välinen pelaaminen on viimein tapahtumassa

Sony on viimein myöntymässä kovemmin konsoleiden väliselle yhteispeluulle.

26.9.2018 14:10

Mahdollisuus pelata Xbox One- ja Switch-pelaajen kanssa on tulossa vihdoin virallisesti PlayStation 4:lle. PlayStation Blog -sivuillaan Sony Interactive Enterainmentin toimitusjohtaja John Kodera vahvistaa, että yhtiö aloittaa tänään keskiviikkona ominaisuuden avoimen beta-testaamisen Fortniten kanssa.

Beta-testi tarkoittaa, että PS4:n Fortnite ei ole jatkossa yhteensopiva enää vain pelin pc- ja mobiiliversioiden kanssa. Vastaisuudessa pelaaminen, pelin sisällä tapahtuva edistyminen ja kaupankäynti luonnistuvat myös Microsoftin ja Switch konsoleiden kanssa.

– Tiettyjen pelien yhteisöt ovat kehittyneet pisteeseen, jossa alustojen välinen kokemus lisää huomattavaa arvoa pelaajille, Kodera myöntää blogikirjoituksessaan.

Sony on kerännyt erityisesti viimeisen vuoden sisällä kovasti kritiikkiä käytännöistään koskien alustojen välistä pelaamista. Syynä tähän ovat olleet muun muassa pelit, kuten Fortnite, Minecraft ja Rocket League, jotka menestyksensä yhteydessä ovat kovasti rummuttaneet alustojen välisen pelaamisen mahdollisuuksista.

Fortnite itse asiassa mahdollisti Xbox- ja PlayStation-pelaajien välisen verkkosotimisen hetkeksi viime vuonna, kun se vahingossa – tai ”vahingossa” – kytki pelissä väärän asetuksen hetkeksi aikaa päälle. Rocket League -kehittäjä Psyonix on sekin hehkuttanut jo pitkään, että sillä on kaikki teknologia valmiina odottamassa, että Sony avaa portit virallisesti muille konsoleille.

– Tämä edustaa suurta käytännön muutosta SIE:lle, ja olemme nyt koko organisaatiossa suunnittelvaiheessa tukeaksemme tätä muutosta. Kerromme yhteisölle lisää, kun meillä on vain kertoa uusia yksityiskohtia betasta ja muista pelinimikkeistä, Kodera jatkaa.

Ironisesti Sony oli vielä nykyisen laitesukupolven alkupuolella nimenomaan se taho, joka tunnettiin vielä alustojen välisen pelaamisen puolesta taistelijana. Muun Muassa Final Fantasy XIV päätyi alustalle aikonaan nimenomaan siksi, että Sony mahdollisti PlayStationin ja pc:n välisen avoimemman kommunikoinnin. Xbox jäi sen sijaan paitsioon Microsoftin silloisten käytäntöjen johdosta.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa