Skandaaleissa ryvettynyt League of Legends -studio oikeuteen sukupuolisyrjinnästä

Jo alkusyksystä seksismisyytteitä kohdannut Riot Games on haastettu oikeuteen naistyöntekijöidensä epätasa-arvoisesta kohtelusta.

7.11.2018 10:55

Loppukesästä seksismisyytteitä kohdannut League of Legends -kehittäjä Riot Games on haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä.

Yhden studion entisen ja yhden nykyisen työntekijän nostama ryhmäkanne syyttää studiota naispuolisten työntekijöidensä epätasa-arvoisesta kohtelusta, sukupuoleen perustuvasta palkkapolitiikasta ja uramahdollisuuksien suitsimisesta. Pöydälle nostetaan myös ahdistavat työolot, joissa naiset joutuvat kohtaamaan jatkuvaa seksuaalista ahdistelua ja häirintää.

Kanteen nostaneet työntekijät uskovat Riot Gamesin rikkoneen työnantajana Kalifornian osavaltion yhdenvertaisuuslakeja. Studiolta vaaditaan kanteessa muun muassa vahingonkorvauksia ja maksamattomia palkkoja.

Riot Games ei itse voi kommentoida varsinaista kannetta, mutta on vakuuttanut ottavansa kaikki syytökset vakavasti. Muutaman kuukauden takaisen seksismikohun jäljiltä potkuja on jaeltu monille kohussa ryvettyneille työntekijöille.

– Olemme sitoutuneet kehittämään työpaikkakulttuuriamme varmistaaksemme, että Riot on paikka, jossa kaikki voivat hyvin, studiolta kerrotaan.

Painavia syytteitä ja useita käytännön esimerkkejä sisältävää kannedokumenttia voi halutessaan selailla kokonaisuudessaan alla. 

Lähde: Kotaku, PCGamer

Lisää luettavaa