The Sinking City -kehittäjä Frogwares on julkaissut uusia syytöksiä julkaisija Naconia kohtaan.

Ranskalaisjulkaisija Nacon toi viime viikolla jo pariin otteeseen Steamista poistetun The Sinking Cityn uudelleen saataville alustalle. Frogwares kehoitti pian viimeisimmän Steam-julkaisun jälkeen pelaajia välttämään kyseistä versiota pelistä. Nyt Frogwares on julkaissut lisätietoja kehoituksensa taustalta.

Frogwares kertoo blogissaan tutkineensa The Sinking Cityn viimeisintä Steam-versiota ja havainneen sen olevan alun perin peräisin Gamesplanet-kauppapaikalta. Studion mukaan Nacon on onnistunut murtamaan pelin käyttämän salauksen ja muuttanut pelitiedostoja poistaakseen pelistä näkyvät Gamesplanetin logot. Frogwaresin mukaan Steamissa julkaistun version konfiguraatiotiedostoihin on muutoksista huolimatta jäänyt viittauksia Gamesplanetiin.

Kiista on kantautunut myös The Sinking Cityn Steam-sivuille, johon kiistan molemmilla osapuolilla näyttäisi olevan pääsy. Tällä hetkellä pelin Steam-sivun viimeaikaisissa tapahtumissa on kaksi päivitystä eiliseltä. Viesteistä toinen on Naconin julkaisema kommentti, jossa syyttää Frogwaresia yhteistyöhaluttomuudesta ja kertoo kyseisen Steam-version olevan virallinen julkaisu. Toisessa viestissä taas todetaan Naconin julkaisseen pelistä piraattiversion ja linkitetään oheiseen Frogwaresin julkaisemaan videoon.

Frogwares kertoo arvioivansa paraikaa seuraavaa siirtoaan. Mikäli studion väitteet pitävät paikkaansa, lienee niilllä vaikutuksia myös yhtiöiden väliseen oikeuskiistaan, joka on ollut käynnissä viime keväästä saakka.  

Lähde: Steam, Frogwares

Lisää luettavaa