SimCity voi vielä vapautua internet-kahleistaan

SimCityn suuremmat palvelinongelmat ovat periaatteessa olleet jo tovin aikaa historiaa. Maxis tutkii kuitenkin nyt viimein vahvemmin, josko peliin voitaisiin sittenkin lisätä offline-tila.

6.10.2013 09:45

SimCity-kehittäjä Maxis tutkii, josko sen uusimpaan peliin olisi mahdollista lisätä vielä ilman internet-yhteyttä toimiva offline-tila. Maxis-pomo Patrick Buechner on vahvistanut asian virallisessa blogitekstissään, jossa hän on erityisesti halunnut korostaa, miten paljon pelitalo kuuntelee fanejaan.

– En pysty lupaamaan vielä, milloin meillä on tarjota lisätietoja. Tiedämme kuitenkin, että kyse on asiasta, jota monet pelaajamme ovat pyytäneet, Buecher valottaa kirjoituksessaan.

Maxis ei pelkästään näe tällä hetkellä offline-tilaa myöskään vain mukavana pelaamisvaihtoehtona, vaan uskoo sen auttavan lisäksi pelin modaamisesta kiinnostuneita pelaajia. Kehittäjät käyvätkin parhaillaan foorumeillaan myös keskusteluja pelaajien kanssa siitä, miten SimCityn kuuluisi hoitaa modifikaatioiden tukeminen.

Myös uusimman SimCityn tarjoamien kaupunkikokojen herättämä kritiikki saa huomiota Buechnerin blogitekstissä. Tähän liittyen miehellä on kuitenkin huonoja uutisia, sillä Maxis ei ole aikeissa tarjota mahdollisuutta tehdä pelissä suurempia metropoleja. Syynä on se, etteivät kehittäjät onnistuneet löytämään ratkaisua, joka saisi pelin pyörimään kunnolla valtaosalla pelaajista.

Uusin SimCity on nyt ollut toiminnassa seitsemän kuukauden ajan. Palvelinongelmien varjostamasta julkaisusta huolimatta peliä on myyty tähän mennessä yli kaksi miljoonaa kappaletta. Marraskuussa se saa myös ensimmäisen varsinaisen laajennusosansa nimeltä Futuristiset kaupungit.

Lähde: SimCity Blog

Lisää luettavaa