SimCity, FIFA ja Peggle jatkuvat taskukoossa – Applen älykello myös EA:n kiikarissa

EA on tänä syksynä panostamassa mobiilimarkkinoihin muutamille nimekkäimmillä pelisarjoillaan. Älykellotkin kiehtovat yhtiötä.

13.9.2014 11:15

Electronic Arts on julkistanut seuraavan Peggle-sarjan osan. Vielä tänä syksynä kuulia viskotaan mobiililaitteilla, kun Peggle Blast saa julkaisunsa.

Niin iOS- kuin Android-laitteille matkaava Peggle Blast värittää seitsemän vuotta vanhaa sarjaa uusilla haasteilla, joita kohdataan uusien pelattavien hahmojen kanssa. Mobiilipeleihin erikoistunut pelisivusto Pocket Gamer lisäksi raportoi, että peli tulisi olemaan kaikkien pelattavissa ilmaiseksi.

Peggle Blast on yksi kolmesta suuremmasta mobiilipelistä, joita EA:lta on odotettavissa markkinoille vielä tänä vuonna. Kaksi muuta tuotosta ovat syyskuussa julkaistava FIFA 15 Ultimate Team ja myöskin syksyllä jakeluun tuotava SimCity BuildIt.

Peleistä FIFA 15 on nimensä mukaisesti taskuun sujahtava FIFA-kokemus, joka on rakennettu pelisarjan suositun Ultimate Team -pelitilan ympärille. IGN-sivuston raportin perusteella pelillä ei kuitenkaan ole minkäänlaisia kytköksiä konsoleilla ja pc:llä saatavilla olevaan FIFA 15:een. Sen sijaan mobiilipeli tulee olemaan täysin oma kokemuksensa, johon kirjaudutaan jopa Origin-tunnusten sijaan Facebook-tilien avulla.

Kuten arvata saattaa, on SimCity BuildIt vuorostaan taskukokoon sujutettu kaupunkirakentelupeli. Mitään muita järin konkreettisia yksityiskohtia pelistä ei ole annettu, mitä nyt oletettavasti myös sitä pääsee pelaamaan vielä ainakin tavalla jos toisella ilmaiseksi.

EA on myös vahvistanut, että se on koonnut pienen tiimin luomaan peliprototyyppejä Applen uutta älykelloa varten. Erityisesti yhtiötä kiehtoo ajatus kellosovelluksista, joilla se voisi jotenkin tukea omia puhelin- kuin konsolipelejään.

Lähde. EA, Pocket Gamer, IGN

Lisää luettavaa