Silent Hills on kuollut, mutta Hideo Kojima ja Guillermo del Toro juonivat silti jotakin

Hideo Kojiman ja Guillermo del Toron tiet eivät ole vielä erkaantuneet. Kaksikko on vielä aikeissa saada aikaiseksi jonkinlaisen yhteistyöprojektin.

25.7.2015 04:19

Konami saattoi hiljattain tehdä lopun viime vuonna julkistetusta Silent Hills -pelistä, mutta tämä ei näytä ajaneen Metal Gear -luoja Hideo Kojimaa ja elokuvaohjaaja Guillermo del Toroa erilleen.

Haastattelussaan viihdesivusto IGN:n kanssa del Toro on kertonut, että hän ja Kojima ovat edelleen ystäviä ja näin ollen he ovat myös pysyneet yhteydessä toistensa kanssa. Del Toro onkin jo suoraan paljastanut, että vaikkei Silent Hillsia olekaan enää tulossa, suunnittelee kaksikko tekevänsä vielä jonkinlaista yhteistyötä jonkinlaisen muun projektin parissa.

– Rakastan työskennellä Kojiman kanssa, del Toro selitti haastattelussa.

Mitä tulee vuorostaan Silent Hillsiin, on del Toro kuvaillut pelin olleen peruuntumisaikoihin vielä suunnitteluvaiheessa. Pyrkimyksenä kaksikolla oli kuitenkin lähteä luomaan pelistä uusien konsoleiden rajoja puskevaa kokemusta, joka leikittelisi myös pelaajien ajatusmaailman kanssa. Eräänlaisena esimerkkinä jälkimmäisen idean suunnasta del Toro antoi Metal Gear Solidin Pyscho Mantis -pomotaistelun, joka hänen mukaansa on yksi Metal Gear -sarjan parhaimmista hetkistä.

Toistaiseksi on erittäin epäselvää, mikä mahtaakaan olla Hideo Kojiman uran tulevaisuus peli- tai viihdealalla ylipäätänsä. Hänen seuraava pelinsä on syyskuussa julkaistava Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, mikä voi hyvinkin jäädä hänen viimeiseksi projektikseen Konamilla. Viime maaliskuusta lähtien ilmassa on ollut nimittäin merkejä siitä, että Kojiman on tullut aika vaihtaa maisemaa vietettyään pelitalossa noin 30-vuotisen kehittäjäuran.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa