Sonyn riveissä aina vuodesta 1999 asti vaikuttanut pelintekijä Keiichiro Toyama on jättänyt yhtiön ja muodostanut uuden japanilaispelitalon. Tuore firma kantaa nimeä Bokeh Game Studio ja sen perustajiin lukeutuvat myös Sony-konkarit Junya Okura sekä Kazunobu Sato.

Toyama tunnetaan alkuperäisen Silent Hill -kauhuseikkailun ohjaajana, minkä jälkeen Sonylle liityttyään tämä auttoi synnyttämään lisäksi Siren– ja Gravity Rush -sarjat. Okura toimi hänkin aikoinaan Gravity Rush -sarjan pääsuunnittelijana ja Siren-pelien suunnittelijana, kun taas Sato on niittänyt mainetta Puppeteerin pääsuunnittelijana, Siren-sarjan hahmosuunnittelijana ja The Last Guardianin tuottajana.

Kehittäjät ovat antaneet lisäksi ymmärtää, että moni heidän vanhoista kollegoistaan on suunnitellut loikkaavansa myös mukaan Bokeh’n riveihin. Sonyn Japan Studion suunnalta raportointiinkin hiljattain uutistoimisto Bloombergilta toimesta, kuinka Sonyn japanilaisella pelipuolella on vähennetty väkeä lännen ottaessa aina vain keskeisempää roolia. Sony itse on toki vakuutellut, että keskittyminen Japaniin nähdään yhä tärkeänä asiana.

Ensimmäisenä Bokeh’n olisi tarkoituksena työstää uutta toimintaseikkailupeliä, josta mahdollisesti nähdäänkin jo hieman konseptitaidetta oheisella julkistusvideolla. Tarkoituksena hankkeen olisi olla kokoluokaltaan vastaavanlainen kuin Toyaman aiemmat pelit tähän asti. Toiveena kehittäjillä olisi kyllä pitää vastaisuudessakin hyvät välit Sonyyn, mikä voisi avata tien vielä mahdollisille yhteishankkeille.

Lähde: Video Games Chronicle, Bloomberg, Famitsu, Gematsu

Lisää luettavaa