Silent Hill 2:n alkuperäiskehittäjät halusivat pelin uusintapainokseen enemmän muutoksia, mutta kehittäjätiimi kieltäytyi

Tuottajan mukaan alkuperäisen Silent Hill 2:n kehittäjät eivät halunneet tehdä samaa peliä uudelleen.

7.6.2024 15:46

Silent Hill 2: n uusintaversioon olisi tehty enemmän muutoksia, jos alkuperäisen pelin luojat olisivat saaneet päättää asiasta.

Pelin uusintaversion tuottaja Motoi Okamoto puhui pelin tekemisestä Famitsun haastattelussa.

Okamoton mukaan osa alkuperäistä Silent Hill 2:ta kehittämässä olleesta henkilökunnasta halusi tehdä pelin uusintaversioon lukuisia muutoksia, mutta uusintaversiosta vastannut puolalainen Blooper Team -studio ei ollut myötämielinen kyseisistä pyynnöistä.

Kun Okamotolta kysyttiin, oliko vaikeaa löytää tasapaino uusien asioiden lisäämisen ja alkuperäisen pelin parhaiden elementtien säilyttämisen välillä, Okamoto vastasi tämän pitävän paikkansa.

Okamoto kertoi alkuperäisversion kanssa työskennelleen suunnittelija Masahiro Iton sekä alkuperäisteoksen äänisuunnittelija Akira Yamaokan halunneen muuttaa pelin osa-alueita, mutta Blooper Team kieltäytyi muutoksista.

– Joskus mielipiteet törmäsivät, mutta lopulta luulen, että onnistuimme löytämään oikean lähestymistavan. Mielestäni näet viimeisimmästä trailerista, että vaikka peli onkin uudelleensyntynyt modernilla tyylillä, olemme säilyttäneet alkuperäisen version hyvät ominaisuudet, Okamoto totesi.

Okamotolta tiedusteltiin myös, miksi alkuperäinen henkilökunta oli niin innokas tekemään muutoksia peliin. Okamoto pohti, että he ehkä halusivat käyttää tilaisuuden uusien ominaisuuksien sekoittamiseen peliin aiemmin koetun toistamisen sijaan:

– Pelien luojat eivät halua tehdä uudelleen samaa asiaa, jonka he ovat jo luoneet. He eivät halua, että ihmiset pelaavat samaa asiaa. Siksi uusintaversiossa oli paljon ominaisuuksia, jotka he halusivat muuttaa täysin.

Okamoto myönsi, että vaikka uusintaversio ei tarjoakaan hänestä pelillisesti merkittävästi uutta, se säilyttää alkuperäispelin hengen onnistuneesti:

– Alkuperäisen pelin suurista fanista koostuvan Bloober Teamin mielipiteiden ansiosta uusintaversio osoittautui erittäin kunnioittavaksi alkuperäiselle pelille. Jos olisimme muodostaneet kehitystiimin kokonaan Japanissa, uusintaversio olisi saattanut olla täysin erilainen.

Silent Hill 2:n uusintaversio on herättänyt paljon keskustelua pelin julkistuksesta lähtien.

Myöskään pelin tammikuussa julkaistu taistelumekaniikkoja esittelevä traileri ei laannuttanut peliin liittyvää keskustelua. Bloober Teamin presidentti Piotr Babieno sanoi, että traileri ”ei heijasta pelin henkeä”, ja totesi markkinointipuolen olevan pelin julkaisevan Konamin vastuulla.

Konami jakoi toukokuun lopulla 13 minuutin pituisen pelivideon Silent Hill 2:n uusintaversiosta. Silent Hill 2 julkaistaan PS5:lle ja PC:lle 8. lokakuuta.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa