Siinä ei kauaa mennyt: Uusi PlanetSide-räiskintä sai kuolemantuomion

PlanetSide Arena viedään sen kuuluisan saunan taakse.

14.12.2019 17:07

Vasta aiemmin syyskuussa varhaisjulkaistu verkkoräiskintäpeli PlanetSide Arena saapuukin jo tiensä päähän. Daybreak Game Company vahvistaa Steamissa, että pelin palvelimet sulkeutuvat Suomen aikaan tammikuun 11. päivä noin kello 3.00 aamuyöllä.

Daybreak kertoo, että varhaisjulkaisuvaiheessa on tullut selväksi, ettei Arenan suosio riitä pitämään yllä pelikokemusta, jota kehittäjät ovat sille kaavailleet. Omien sanojensa mukaan yhtiön visiona oli saada PlanetSidesta tuttu suuruus ja toveruus yhdistettyä monipuoliseen pelitilatarjontaan. Tyylillisesti se otti ainakin aluksi paljon vaikutteita varsinkin battle royale -peleistä.

Sulkemispäätöksestä johtuen Daybreak on lopettanut pelin sisäisen valuutan ja lisäsisällön myynnin peliin. Se lupaa palauttaa pelaajille rahat pelissä tehdyistä ostoksista palvelinten sulketumisen jälkeen.

Arenan kohtalosta huolimatta Daybreak kertoo, että sillä piisaa yhä kiinnostusta jatkaa PlanetSide-sarjaa. Yhtiön suunnalta on aiemmin sanottu, että Arena voisi toimia eräänlaisena polkuna varsinaiselle PlanetSide 3:lle, mutta nähtäväksi nyt toki jää, miten kannattavana Daybreak pitää parhaillaan kyseistä suunnitelmaa.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa