SHODAN palaa! Klassikkosarja System Shock saa tosiaan kolmannen osansa

System Shock 3 on kuin onkin tulossa. Vanha ystävämme SHODAN paljasti asian uudella viestillään.

14.12.2015 18:42

Yhdysvaltalaiskehittäjä OtherSide Entertainment on vahvistanut työskentelevänsä virallisesti System Shock 3:n parissa. 

Asiasta saatiin alunperin vihiä jo aiemmin viime viikolla, kun OtherSide julkaisi pelille omistetun kiusoittelusivuston. Nyt sivustoa koristaa uuden pelin logon ohella modernisoitu kuva pelisarjan ikonisesta SHODAN-tekoälypahiksesta, joka lyhyen ääniviestin muodossa vannoo muistavansa pelaajan. Ääntä on ollut mukana nauhoittamassa SHODANin alkuperäinen ääninäyttelijä Terri Brosius.

Brosius ei ole myöskään ainut System Shock -konkari, joka on mukana luomassa uutta sarjan osaa. Koska OtherSide Entertainment koostuu useista pelisarjan luoneen Looking Glass Studiosin veteraaneista, on mukaan projektiin saatuu myös muun muassa niin alkuperäisten pelien kehitystä valvonut Paul Neurath kuin myös taiteilijat Nate Wells ja Robert Waters.

OtherSiden mukaan uuden System Shockin kehitys on parhaillaan varhaisessa konseptivaiheessa. Jo valmiiksi OtherSide onkin ollut kiireinen joukkorahoitetun Underworld Ascendant -roolipelinsä kanssa, joten System Shock 3:n saapumiseen voi vielä mennä tovi. Parhaillaan System Shock 3:n kotisivuilta voi löytää sentään kyselyn, jolla uuden pelin kehitykseen voinee yrittää hieman vaikuttaa. Kehittäjät ovat erityisesti halukkaita kuulemaan, miten kiinnostuneita pelaajat ovat virtuaalitodellisuuspelaamisesta.

Ennen System Shock 3:a ulos saataneen vielä aiemmin tänä vuonna paljastettu ensimmäisen System Shock -pelin uusioversio. Kyseistä uusioversiota työstää aiemmin lähinnä klassisten pc-pelien ehostamiseen erikoistunut Night Dive Studios. Night Dive on osittain mukana myös System Shock 3:n luonnissa, sillä se omistaa System Shock -tavaramerkin. OtherSide vuorostaan on jo vuosia pitänyt hallussaan oikeuksia tuleviin System Shock -peleihin.

Tiedossa ei ole, onko System Shock 3:n taakse löytynyt jo jonkinlainen oma rahoittajansa vai onko peli tarkoitus tuoda elävien kirjoihin vielä joukkorahoituksella uuden Underworldin tapaan. Myöskään minkäänlaisista alustoista ei ole ollut vielä puhetta.

Tänä vuonna tuli kuluneeksi jo 21 vuotta siitä, kun roolipeluuta ja ensimmäisen persoonan toimintaa yhdistänyt ensimmäinen System Shock -sarjan osa julkaistiin. Tapahtuman kunniaksi pelistä julkaistiin syyskuussa Night Dive Studiosin toimesta kepeästi ehostettu System Shock: Enhanced Edition -versio latauskauppoja varten.

System Shock 2 löysi tiensä markkinoille vuonna 1999. Peli oli yksi BioShock-luoja Ken Levinen ensimmäisiä kaupallisia peliprojekteja.

Lähde: OtherSide Entertainment

Lisää luettavaa