Shenmuen luoja mittailee jatko-osan budjettia: ”Lisärahoitus kelpaisi!”

Shenmue III on kaatanut kaikki tielleen osuneet Kickstarter-ennätykset, mutta sarjan luoja Yu Suzuki kaipaisi silti lisää kolikoita taskunpohjalle.

5.10.2015 07:55

Reilut 6,3 miljoonaa dollaria joukkorahoitusalmuja kerännyt Shenmue III pärjää budjetillaan, mutta asiat voisivat olla paremminkin.

Eurogamer-sivustolle antamassaan tuoreessa haastattelussa pelisarjan luonut Yu Suzuki pohtii uuden osan rahoitusta ääneen. Vaikka peli rikkoi useampia Kickstarter-ennätyksiä kampanjallaan, on kuuden miljoonan potti vain murto-osa sitä edeltäneen Shenmue II:n 70 miljoonan dollarin budjetista. Peli kerää rahaa edelleen verkkosivuillaan PayPal-lahjoitusten kautta, mutta tili ei ole juurikaan paisunut lisäkampanjan tuloksena.

– Kickstarter ei ole ainoa rahanlähde. Saamme tukea myös Sonylta ja Shibuya Productionsilta, ja yritämme edelleen kerätä rahaa. On itsestäänselvää, että mitä enemmän saamme, sitä enemmän voimme tehdä. Mutta vaikka emme saisi kasaan samanlaista budjettia kuin aiemmat osat, voimme silti tehdä pelin, Suzuki selventää haastattelussa.

Pienemmän budjettinsa takia Shenmue III tulee kuitenkin olemaan kompromissien peli. Suzuki tunnetaan suurista, luovista visioistaan, mutta taloudelliset rajoitteet tulevat miestä vastaan uuden osan kohdalla. 

– Kelpuuttaisin vähän lisää rahaa, hän toteaa ytimekkäästi.

Suzuki on kuitenkin jo pohtinut, mistä Shenmuen kaltaisen sarjan kohdalla on parasta nipistää kehitysvaiheessa. Mies tiedostaa nykypäivän pelien käyttävän valtavia summia grafiikoidensa hiomiseen, mutta Shenmue III:n kohdalla visuaalinen ilotulitus ei tule olemaan prioriteettilistalla ensimmäisenä.

– Ehkä jos teemme grafiikan kohdalla kompromissin ja panostamme tarinaan enemmän, voimme tehdä hyvän pelin. Minulle tärkeintä on se, että peli on mielenkiintoinen, ja että ihmiset tahtovat pelata sitä, Suzuki miettii.

Suzukin mukaan Ys Net tähtää edelleen Kickstarterissa luvattuun julkaisupäivään, eli Shenmue III näkee päivänvalon näillä näkymin jouluna 2017. Peli julkaistaan PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa