Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli on Xbox Series X – ulkoasu ja uusia yksityiskohtia julki

Xbox Series X esiteltiin tarkemmin The Game Awardsin välityksellä.

13.12.2019 07:01

Tähän asti työnimellä Scarlett tunnettu seuraavan sukupolven Xbox-konsoli on viralliselta nimeltään nyt Xbox Series X. Microsoft vahvisti niin konsolin nimen kuin ulkoasun The Game Awards -tapahtumassa ja tuki julkistusta vielä omalla uutissivullaan muutamilla lisäyksityiskohdilla.

Tekniseltä puolelta Microsoft vahvistaa, että Series X:ltä voidaan odottaa 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa pyöriviä pelikokemuksia, joskin olemassa on myös mahdollisuus 8K-resoluutiolle ja 120 fps-ruudunpäivityksille dynaamisen virkistystaajuden mahdollistaman Variable Refresh Rate (VRR) -teknologian tuella. Muina teknologianiminä ilmoille on heitetty pelatessa ilmenevää viivettä mimimoivat Dynamic Latency Input (DLI) ja Auto Low Latency Mode (ALLM) sekä Series X:n grafiikkapiirin tehokkaampaa hyödyntämistä tukeva Variable Rate Shading (VRS).

Aiemmin kesällä Microsoft vahvisti, että Series X:n sisuksissa hyrrää räätälöity Zen 2- ja RDNA-arkkitehtuuria hyödyntävä suoritin, uuden sukupolven SSD-kiintolevy sekä GDDR6-muistia. PlayStation 5:n tavoin varsinkin lataustaukoja on näillä eväillä haluttu päästä silppuamaan pois pelikokemuksien tieltä. GameSpot-sivustolle Microsoft on jopa vihjaillut, että Series X:llä pelaajat kykenisivät hyppimään monien pelien välillä nopeasti ja vaivatta voiden palata suoraan takaisin pelitilanteiseen, joihin nämä olivat aiemmin jääneet.

Yhdessä Xbox Series X:n kanssa julkaisunsa saa uusi langaton Xbox-ohjain. Sitä on viety kepeästi eteenpäin hienosäädetyllä muotoilultaan, PlayStation 4:ltä tutulla Share-jakonapilla sekä Elite-ohjainsarjasta oppia ottaneella ristiohjaimella. Series X:n ohella uusi ohjain toimii Xbox Onella ja Windows 10 -koneilla

Microsoft yhtälailla vakuutti edelleen, että taaksepäin yhteensopivuus on iso osa Series X:ää. Tarjolle luvataan siis pelattavaa neljästä eri Xbox-sukupolvesta ja myös kaikki Xbox Onen lisälaitteet ovat tuettuja alustalla. Xbox Game Pass tekee sekin luonnollisesti tulonsa alustalle, kun se julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Huhutusta halvemmasta Series X -mallista Microsoft ei ole toistaiseksi puhunut virallisesti mitään.

Lähde: Xbox Wire, GameSpot

Lisää luettavaa