Sensuuriin kyllästynyt japanilaiskehittäjä jättää pelinsä mieluummin julkaisematta

Japanilainen pelitalo Idea Factory on saanut tarpeekseen länsimarkkinoiden ylireagoinnista.

10.12.2015 14:18

Muokattu klo 16:00: Lisätty maininta Koei Tecmo jälkeenpäin antamasta virallisesta lausunnosta.

Viime aikoina paljon otsikoissa pyörinyt pelisensuuri jakaa mielipiteitä edelleen.

Tällä kertaa aihetta kommentoi silmänruokaa vilisevistä roolipeleistään tunnettu japanilaispelitalo Idea Factory, jonka edustajat antoivat viime viikolla haastattelun pelisivusto Oprainfallille. Pelitalon kansainvälistä puolta johtava Haru Akenaga kertoi haastattelussa kuulleensa Koei Tecmon kiistellystä päätöksestä olla tuomatta pikkutuhmaa Dead or Alive Xtreme 3:a länteen kuumana käyvän tasa-arvokeskustelun takia. Vaikka yhtiö on myöhemmin ottanut virallisesti etäisyyttä yhteisömanagerin Facebookissa esittämästä kannasta, Akenagaan keskustelu on silti vaikuttanut.

– Se on rehellisesti heidän oma päätöksensä, mutta länsimaiset asenteet ovat ikävä kyllä johtaneet siihen, että mekin olemme jättäneet tiettyjä pelejä lokalisoimatta, Akenaga kertoo haastattelussa.

Akenagan puheiden perusteella kyse ei kuitenkaan vaikuta olevan esimerkiksi kannattamattoman pienestä kohdeyleisöstä, vaan pikemminkin periaatekysymyksestä. Useat Idea Factoryn pelit ovat jääneet aiemminkin lännessä sensuurihaaviin paljaan pinnan tai kyseenalaisen toiminnan takia, ja pelitalo näyttäisi nyt saaneen tarpeekseen.

– Emme halua sensuroida enää mitään, koska se ei ole alkuperäiselle taiteelle uskollista, Akenaga tiivistää. 

Ilmeisesti päätös ei kuitenkaan vaikuta negatiivisesti Idea Factoryn jo julkistettuihin peleihin. Länteen varrotaan ensi vuoden puolella ainakin Hyperdimension Neptunia -sarjaa jatkavaa Megadimension Neptunia VII -roolipeliä sekä PlayStation Vitan Trillion: God of Destructionia.

Lähde: oprainfall, Niche Gamer

Lisää luettavaa