Sensuuri iski: Lapsimaisten pelihahmojen pikkuhousut vaihtoon

Korealainen Tera-mmo kohtasi sensuurin saapuessaan länsimaihin. Lapsimaisten Elin-rodun edustajien mitättömät pikkuhousut vaihtuvat lahkeellisiksi.

16.5.2012 05:11

MMO-peli Terassa esiintyvä Elin-rotu joutui sensuurin kohteeksi saapuessaan länsimaihin. Etelä-Koreassa kehitetyn roolipelin lapsimainen rotu ei lähes kaiken paljastavine pikkupöksyineen miellyttänyt Yhdysvalloissa julkaisusta vastannutta En Massea tai Eurooppaa hoitavaa Frogsteria.

Teran fanien keskuudessa sensuurista nousi suuri haloo ja julkaisija on antanut aiheesta virallisen lausunnon. Saksalainen Frogster piti päätöstä hyväksyttävänä, sillä se ei halunnut ”epäilyttävien” henkilöiden pelaavan peliä. Fanit puolestaan syyttävät kehittäjää K-12 -PEGI-ikäsuosituksen metsästyksestä.

Frogsterin edustaja Lucile Le Merle kommentoi sensuuria seuraavasti:

– Aiheesta ollaan väännetty jo pian puolitoista vuotta, aina siitä asti kun Elin-rotu paljastettiin G-Star -tapahtumassa vuonna 2010. Kiistoja on aiheuttanut pääasiassa Euroopan, Amerikan ja Aasian välinen suhtautuminen tämänkaltaiseen kuvitukseen. Päätös muuttaa vain rodun varusteita teki pelin Yhdysvaltojen julkaisija En Masse. Meidän oli alunperin tarkoitus lisätä jokaiselle hahmolle sukkahousut, mutta tiesimme sen johtavan pelaajayhteisön vastustukseen. Hahmomalleja on kuitenkin muutettu, mutta vain vähän.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa