Selviytymispeli Human Element rysähti jäihin, kehitysstudio sulkee ovensa

Entinen Call of Duty -strategisti Robert Bowling on päättänyt sulkea reilut kaksi vuotta vanhan Robotoki-studionsa. Samalla sen Human Element -pelin kehitys on jäädytetty.

20.1.2015 20:25

Selviytymispelattavaa lupailevaa Human Elementia reilut pari vuotta kehittänyt yhdysvaltalaisstudio Robotoki sulkee ovensa, studion perustaja Robert Bowling on kertonut. Päätöksen myötä Human Elementin kehitys on samalla laitettu jäihin.

– Kävimme aktiivisesti keskusteluja uudesta julkaisusopimuksesta Human Elementille, mutta ikävä kyllä en kyennyt jatkamaan kehityksen rahoittamista itse ennen kuin sopimus saatiin viimeisteltyä, Bowling selitti medialle.

Ilmoitus Robotokin sulkeutumisesta tulee varsin mielenkiintoiseen aikaan, sillä vasta viime joulukuussa pelistä julkaistiin ensimmäinen virallinen traileri

Pelin kehitys koki marraskuussa tosin myös varsin suuren käänteen kehittäjien päätettyä, etteivät he halunneetkaan tehdä Human Elementista ilmaiseksi pelattavaa kokemusta, jollaiseksi se alkujaan suunniteltiin. Muutoksen myötä pelin julkaisijaksi alkujaan ryhtynyt Nexon päättikin jättää projektin taakseen, mutta Robotoki lupaili, että se paljastaisi pian uuden yhteistyökumppaninsa.

Human Element oli tarkoitus julkaista tämän vuoden marraskuussa.

Robotoki perustettiin vuonna 2012, kun Bowling jätti tehtävänsä Call of Duty -kehittäjä Infinity Wardin luovana strategistina taakseen. Human Element oli alusta asti studion suurin projekti, mutta ehtipä se ennen sulkeutumistaan julkaisemaan iOS- ja Android-laitteille myös ilmaiseksi pelattavan Drop Squad 4 -pelin.

Lähde: Joystiq, Polygon

Lisää luettavaa