Selviytymiskauhupeli Zombi vahvistui PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle

Wii U:n ZombiU matkaa kuin matkaakin vielä PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:llekin. Luvassa on kohtalaisen suorahko käännös alkuperäispelistä.

30.7.2015 18:07

Wii U:n julkaisupelien joukkoon lukeutunut selviytymiskauhupeli ZombiU on tekemässä tuloaan seuraavaksi niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin myös pc:llekin. Uusille alustoille tällä kertaa ihan vain nimeä Zombi kantava peli on tarkoitus julkaista pelkästään latausmuodossa ja sen on määrä ilmestyä saataville 18. elokuuta alkaen.

Zombi on kohtalaisen suora käännös Wii U:lla jo tavatusta kauhukokemuksesta. Peli sijoittuu tapahtumiltaan jälleen zombi-invaasiossa kohteeksi ajautuneeseen Lontooseen, jossa yhden aina vain uudelleen ja uudelleen syntyvän messiassankarin sijaan pelaajat saavat ohjaksiinsa kokonaisen selviytyjäjoukon. Pelaamisen yhteydessä tämä muun muassa tarkoittaa, että kuoleman sattuessa menehtyneen hahmon kantamat varusteet jäävät lojumaan aina tämän kuolinpaikalle, kunnes pelaaja käy ne noukkimassa uuden hahmonsa kanssa.

Uusilla alustoilla Zombi on luonnollisesti riisuttu muutamista Wii U -spesifisistä ominaisuuksista. Koska pelaajien käytössä ei ole enää Wii U:n GamePad-ohjaimeen kiinnitettyä näyttöä, tapahtuu esimerkiksi oman repun hallinnointi nyt suoraan televisioruudulta käsin. Pois on myös leikattu pelin erikoinen moninpelitila, jossa yksi pelaajista pystyi GamePad-ohjaimen voimin usuttamaan epäkuolleita muiden pelaajien kimppuun.

Mukaan peliin on nyt sentään lisätty kaksi uutta lähitaisteluasetta sekä astetta monipuolisempi taskulamppu, josta löytyy tällä kertaa uusi pattereita tavanomaista voimakkaammin syövä valaisutila. Myös pelaajien näkökenttää on hieman laajennettu entisestä.

ZombiU:n tulosta uusille konsoleille on huhuiltu jo tovin aikaa. Viimeksi merkkejä pelin tulosta saatiin heinäkuun alussa.

Pelaaja-lehdessä ZombiU arvosteltiin vuoden 2013 tammikuussa ja se nähtiin kahdeksikon arvoisena kokemuksena.

Lähde: UbiBlog

Lisää luettavaa