Sega suunnittelee ensimmäisten Shenmue-pelien uudelleenjulkaisua

Sega pohtii Shenmue-uusioversioiden mahdollisuutta kolmannen osan julkaisun alla.

28.10.2015 09:22

Kesällä yllätyspaluun tehneen Shenmue-sarjan ensimmäiset osat saattavat hyvinkin nähdä päivänvalon uudelleen.

Vuosituhannen taitteessa julkaistujen pelien uusinta on Sega Europen markkinointipäällikkö Jon Rooken mukaan jo yhtiön kalenterissa. Marketing Week -julkaisulle antamassaan tuoreessa haastattelussa Rooke kuitenkin vihjaa mahdollisten uusintaversioiden tai uudelleenjulkaisujen varsinaisen formaatin olevan vielä harkinnan alla.

– Kyllä, haluamme uudistua ja tukea älypuhelimia ja virtuaalitodellisuutta, mutta keskeisin aikomuksemme on palata siihen, mitä sarja aikoinaan edusti. Mielestäni Shenmue III:a ympäröivä kohu kertoo ihmisten rakastavan perintöämme, Rooke kertoo artikkelissa.

Shenmuen henkiinherättely ennen kolmannen osan julkaisua on omalla tavallaan osa Segan suurempaa suunnitelmaa tulevien vuosien varalle. Rooken mukaan viime vuosina suvannossa rämpinyt yhtiö pyrkii muistuttamaan yleisöään siitä, mihin he alun perin Segassa rakastuivat.

– Sega oli uranuurtaja. Dreamcast tarjosi verkkopelaamista jo vuonna 1998. Mutta ehkä paukuttelimme rajoja hieman liian aikaisin. Nykypäivänä tiedämme, missä olemme hyviä, ja strategiamme tulee olemaan asteittainen, Rooke pohtii tulevaisuutta.

Mies ei kertonut Shenmue-uusintajulkaisuista haastattelussa enempää, mutta niistä kuultaneen lisää heti Segan suunnitelmien selkiydyttyä. Pelisarjan alkuperäinen luoja Yu Suzuki on todennut tukevansa mahdollista uusioversioprojektia täysin rinnoin, mikäli Sega päättää siihen tarttua.

Shenmue III:n on määrä ilmestyä jouluna 2017 niin pc:lle kuin PlayStation 4:llekin.

Lähde: Marketing Week, MCV

Lisää luettavaa