Sega ottaa etäisyyttä konsoleista – satoja työpaikkoja leikkuriuhan alla

Segan odotetaan karsivan pian 300 työpaikkaa. Samalla yhtiö ottaa aina vain enemmän etäisyyttä fyysisiin peleihin ja konsoleihin.

30.1.2015 18:10

Sega on aikeissa käynnistää vuoden 2015 mittavilla rakenneuudistuksilla. Yhtiön odotetaan leikkaavan maailmalla noin 300 työpaikkaa ja keskittävänsä sen myötä samalla pelitoimintaansa aina vain vahvemmin digitaalisiin pc- ja mobiiliteoksiin.

Amerikan Sega valmistautuu parhaillaan sulkemaan myös San Franciscossa sijaitsevan nykyisen päämajansa. Yhtiön uudet toimitilat tulevat sijaitsemaan Etelä-Kaliforniassa.

Euroopan osalta Segan irtisanomiset tulevat olemaan ”rajalliset”, yhtiön täkäläinen osasto on arvioinut. Euroopassa on myös annettu ymmärtää, että vanhalla mantereella henkilöstöä karsittaisiin lähinnä Segan julkaisupuolelta. Näin ollen esimerkiksi pelitalot, kuten Total War -kehittäjä The Creative Assembly ja Football Manager -sarjan vetäjä Sports Interactive, eivät välttämättä ole pahemmin tulilinjalla.

Työpaikkaleikkauksia Sega pyrkii tekemään erityisesti varhaiseläkemahdollisuuksia tarjoamalla. Lännessä leikattujen työpaikkojen määrän on odotettu liikkuvan 120 paikan tietämillä.

Sega on arvioinut tekevänsä maaliskuussa päättyvällä nykyisellä tilikaudellaan nettovoittoa noin 4 miljardia jeniä eli sellaiset 30 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin yhtiö teki nettovoittoa 30 miljardia jeniä (n. 230 miljoonaa euroa). Liikevaihdon yhtiö odottaa jäävän nykyisellä tilikaudella 370 miljardiin jeniin, mikä on noin 8 miljardia edellisvuotta vähemmän.

Lähde: Sega (1), (2), Gamespot

Lisää luettavaa