Sega kertoi Angry Birdsin tulevaisuudesta – tätä Rovion uusi omistaja kaavailee vihaisten lintujen varalle

Ensimmäiset Segan Angry Birds -projektit ovat työn alla.

30.11.2023 14:30

Rovion uusi omistaja Sega on paljastanut suunnitelmiaan Angry Birdsin tulevaisuuden varalle.

Segan operatiivinen johtaja Shuji Utsumi esiintyi eilen Rovion ja Googlen järjestämässä Roviocon-tapahtumassa Helsingissä. Utsumi kertoi tilaisuudessa useammista työn alla olevista Angry Birds -projekteista.

Utsumin mukaan syksyllä Segan ostama Rovio työstää tällä hetkellä tulevia Angry Birds -animaatioprojekteja sekä uusia pc- ja konsolipelejä. Uusista projekteista ei kerrottu tarkempia tietoja, mutta luvassa on uusien pelien lisäksi myös yhteistyötä Segan lippulaivamaskotin kanssa osana Segan strategiaa.

Utsumi vitsaili tapahtumassa Angry Birdsin ja Sonicin tapailevan, eli luvassa on jo lähitulevaisuudessa sarjojen rajoja ylittävää yhteistyösisältöä. Hänen mukaansa Sega aikoo hyödyntää Angry Birdsiä myös osana laajempaa immateriaalioikeuksiensa kirjoa transmediastrategiassaan, jolla se pyrkii tavoittamaan maailmanlaajuisen yleisön digitaalisten ja fyysisten tuotteiden kautta.

Rovion osaaminen on Utsumin mukaan avainasemassa Segan kasvussa globaaleilla mobiilimarkkinoilla. Yhtiö aikookin laajentaa jalansijaansa mobiilimarkkinoilla myös muihin sarjoihin pohjautuvilla julkaisuilla. Utsumi mainitsi Segan kaavailevan esimerkiksi Yakuza– ja Persona-mobiilijulkaisuja.

Lähde: Mobilegamer

Lisää luettavaa