Sega kasvatti taas pc-kehitysmahtiaan – Theme Hospital -luojien Two Point Studios siirtyy sen omistukseen

Segan eurooppalaisosasto jatkaa panostamista ansioituneisiin pc-kehittäjiin.

10.5.2019 21:55

Sega on napannut omistukseensa brittikehittäjä Two Point Studiosin. Tällä hetkellä 17 hengestä koostuva tiimi vastasi viime vuonna julkaistun humoristisen Two Point Hospital -sairaalasimulaatiopelin teosta, johon sen tekijät ryhtyivät Lionhead Studiosilla ja Bullfrogilla kartutetun kokemuksen voimin.

Sega ja vuonna 2016 perustettu Two Point päätyivät yhteistyöhön Segan eurooppalaisosaston pyörittämän Searchlight-ohjelman kautta. Sen voimin yhtiöllä on ollut tarkoitus löytää kumppanikseen uusia potentiaalisia pelisarjoja työstäviä lahjakkuuksia. Jo aiemmin on ollut selvää, että yhtiöt ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhönsä, sillä Two Point Hospital on koko sen elämän nauttinut hyvin positiivisesta huomiosta.

Hankinnan myötä Two Point liittyy vahvistamaan Sega Europen valvonnan alla olevaa Segan länsimaalaista studiojoukkoa. Aiemmin siihen on kuulunut jo osaksi Total War -kehittäjä Creative Assembly, Football Manageria tekevä Sports Interactive, Dawn of War– ja Company of Heroes -sarjaa hoitanut Relic Entertainment, Endless-strategiapelien luoja Amplitude Studios ja mobiilikehittäjä Hardlight.

Two Point Studiosin perustajajäsen Mark Webley on antanut ymmärtää, että tiimin tarkoituksena olisi jatkaa Two Point Hospitalin jälkeen vielä sen hyödyntämän Two Point County -universumin laajentamista. Työn alla studiossa onkin jo useampia julkistamattomia hankkeita.

Lähde: Sega

Lisää luettavaa