Se tosiaan tapahtui: Valven ilmaispeli Dota 2 julkaistiin virallisesti

Dota 2 ei ole enää beetavaiheensa armoilla, vaan se on tavallaan jo julkaistu. Mukaan eivät uudet pelaajat kuitenkaan vieläkään hyppää aivan noin vain, sillä Valve välttelee ruuhkia julkaisujonoilla.

10.7.2013 02:45

Kaksi vuotta beetatestauksessa viettänyt Dota 2 on viimein ”valmistunut”. Valve on vahvistanut ilmaiseksi pelattavan areenamätkintänsä jättäneen testausvaiheen taakseen ja näin ollen varsinkin peliin käsiksi pääsemisen pitäisi jatkossa olla aiempaa yksinkertaisempaa, vaikkakaan täysin mutkat eivät vielä poistu.

Valven mukaan Dota 2:n julkaisu tapahtuu aaltoina. Yhtiön pyrkimyksenä on välttää nykyisen yhteisön häiritsemistä ja palvelimien ylikuormittumista lisäämällä pelaajia peliin julkaisujonon kautta. Ladatessaan pelin siis Steamista pelaajat voivat joutua ensimmäisellä kerrallaan odottamaan, kunnes Valve omaa tahtiaan päästää lisää pelaajia mukaan kekkereihin.

Valve ilmoittaa sähköpostilla, kun pääsy peliin on annettu.

Julkaisu ei tietystikään tarkoita, että Dota 2:n kehittyminen päättyisi, vaan lisää sisältöä on suunnitteilla jo. Myös yleisöä halutaan edelleen kuunnella.

Dota 2 jatkaa matkaamistaan eteenpäin kuten ennenkin. Joukko uusia sekä vanhoja sankareita odottaa julkaisuaan rajattomien toimintojen kehittämisen lisäksi. Julkaisemme pelin nyt koska se on valmis, mutta tämä ei ole pelin kehittämisen loppu. Aivan kuten parin viime vuoden aikana Dota 2:n kehittyessä odotamme innolla mielipiteitänne sekä kehitysehdotuksianne, Valve kertoo pelinsä kotisivuilla.

Dota 2 on ehtinyt ällistyttämään monet jo suosiollaan. Jo pelkästään beetansa aikana peli on rikkonut kolmen miljoonan kuukausittaisen käyttäjän rajan. Enimmillään peliä on pelannut samanaikasesti puolestaan 300 000 käyttäjää. Julkaisuun Valve onkin valmistautunut kasvattamalla myös serverikapasiteettiaan.

Lähde: Valve (1), (2)

Lisää luettavaa