Pelialan pitkäaikaisempien ja tunnetuimpien säveltäjien joukkoon lukeutuva Nobuo Uematsu on päätynyt ottamaan vapaata töistä terveyssyihin vedoten. Uematsu ilmoitti asiasta omassa henkilökohtaisessa blogissaan, jossa hän kertoi tauon kestävän ainakin tämän vuoden loppuun, vaikkakaan mihinkään varmaan aikatauluun hän ei ole uskaltanut sitoutua.. 

– Dog Ear Recordsin perustamisesta asti minua on siunattu lukuisilla mahdollisuuksilla. Uusien sävellyksien tekeminen ja konserttien järjestäminen ovat pitäneet päiväni hektisinä mutta myös tyydyttävinä. Tuloksena syntynyt väsymys on kuitenkin alkanut painaa päälle ja tehnyt nykyisessä tahdissa pysymisen sekä henkisesti että fyysisesti raskaaksi. Vakavan harkinnan jälkeen olen päättänyt siirtyä pidennetylle virkavapaalle ja antaa sekä keholleni että mielelleni tarvittavan määrän aikaa parantua. Jos vielä palaan, haluan tehdä sen täysissä voimissani, Uematsu kirjoittaa.

Uematsun maineikkaimpia töitä ovat lukuisat Final Fantasy -kappaleet, jotka tämä loi toimittuaan vuosia sarjan pääsäveltäjänä. Erityisesti viimeisimpinä vuosina hänen töitään on nähty kuitenkin myös hyvin monenlaisissa erilaisissa tuotoksissa. Muun muassa Zelda-henkinen suomalaisseikkailu Oceanhorn sisälsi Uematsun musiikkia.

Lähde: Nobuo Uematsu

Lisää luettavaa