Saudi-Arabia kasvatti peli-investointejaan – valtion sijoitusrahasto omistaa ison siivun Nintendosta

Saudi-Arabia kasvatti osuuksiaan myös EA:ssa ja Take-Twossa.

18.2.2023 13:31

Saudi-Arabia on kasvattanut investointejaan pelialan yrityksiin.

Valtion sijoitusrahasto on tehnyt alkuvuoden aikana merkittäviä sijoituksia pelialalle. Viime vuonna rahasto hankki noin viiden prosentin osuuden Nintendosta. Tammikuussa rahasto kasvatti osuutensa 6,07 prosenttiin. Tämän jälkeen rahasto on tehnyt helmikuussa vielä kaksi investointia, joiden myötä omistusosuus nousi tällä viikolla 8,26 prosenttiin Nintendon osakekannasta.

Nintendo ei ole kommentoinut Saudi-Arabian tekemiä investointeja. Nintendon ohella sijoitusrahasto on kasvattanut alkuvuodesta omistusosuuttaan myös EA:ssa ja Take-Twossa, joista rahasto omistaa nyt 5,8 ja 6,8 prosenttia.

Investoinnit ovat osa Saudi-Arabian sijoitusstrategiaa, jossa valtio pyrkii vähentämään riippuvuuttaan öljyteollisuudesta. Sijoitusrahaston omistama Savvy Games Group kertoi viime syksynä varanneensa kaikkiaan 39 miljardia euroa pelialalle suuntautuviin sijoituksiin. Summasta noin 13,5 miljardia euroa on varattu ”johtavan pelijulkaisijan” hankkimiseen. Rahasto ei toistaiseksi ole paljastanut, mihin yhtiöön yrityskauppasuunnitelmat kohdistuvat.

Lähde: AP

Lisää luettavaa