Saudi-Arabia jatkaa panostuksiaan pelialalle – luvassa kymmenien miljardien investointi paikalliseen peliteollisuuteen

Saudi-Arabia paljasti jättimäisen investoinnin peliteollisuuteen.

4.4.2023 10:41

Saudi-Arabia jatkaa panostuksiaan peliteollisuuteen.

Maan sijoitusrahasto on paljastanut aikovansa kehittää paikallista peliteollisuutta osana noin 35 miljardin euron arvoista panostusta pelialalle. Peleihin erikoistuneen Savvy Games Groupin kautta tehtävien investointien on määrä siirtää painopistettä sekä pelien kehittämiseen että julkaisemiseen.

Savvy Games Groupin toimitusjohtaja Brian Ward on kertonut Bloomberg-julkaisun haastattelussa Savvyn aikovan panostaa tänä vuonna entisestään kehitykseen. Tähän saakka yhtiö on erikoistunut ensisijaisesti e-urheiluun, mutta investointien myötä yhtiö aikoo panostaa ensin oman mobiilipelinsä kehitykseen, jonka jälkeen tavoitteena on konsolijulkaisun tuominen maailmalle.

Oman kehitystyönsä lisäksi Saudi-Arabia on tehnyt muita mittavia investointeja pelialalle. Maan sijoitusrahasto omistaa tätä nykyä esimerkiksi 8,3 prosentin osuuden Nintendosta sekä 8 prosenttia ruotsalaisesta Embracer Groupista. Lisäksi rahasto aikoo edelleen hankkia omistukseensa pelijulkaisijan, mihin se ilmoitti viime vuonna varanneensa noin 12 miljardin euron varat. Toistaiseksi Savvy Games Group ei kuitenkaan ole paljastanut, mitä julkaisijaa se havittelee omistukseensa.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa