Satumainen roolipelaaminen lumoaa maailmanlaajuisesti

Bravely Default jatkaa menestystään maailmanlaajuisesti, mikä voi tarkoittaa hyvää japanilaisten roolipelien tulevaisuudelle lännessäkin.

28.7.2014 14:33

3DS-roolipeli Bravely Default on toimituksillaan saavuttanut maagisen miljoonan myydyn kappaleen rajan. Japanilaissivusto Dengeki raportoi, että Square Enix on toimittanut peliä japanilaisille markkinoille nyt noin 400 000 kappaletta, kun muualla maailmassa peliä on ollut liikkeellä 600 000 kappaletta.

Luvut pitävät sisällään fyysisten kappaleiden jakelun ohella myös latausmyynnit.

Bravely Default julkaistiin Japanissa alkujaan jo vuoden 2012 lopulla, minkä jälkeen se sai kotimaassaan myös vielä parannellun For the Sequel -version. Paranneltu versio saapui lopulta Nintendon avustamana Eurooppaan vuoden 2013 lopulla ja Pohjois-Amerikkaan kuluvan vuoden alussa.

Bravely Default on ollut eräänlainen rakkauskirje klassisimmille japanilaisille roolipeleille, mikä osin vaikuttaa olleen myös syy sille, miksi Square Enix itse ei näyttänyt olleen aluksi järin innokas tuomaan peliä länteen. Lännessäkin asti Bravely Default oli kuitenkin menestys jo alusta alkaen, mikä sai Squarenkin lopulta vuoden alussa ilmoittamaan, että yhtiö on alkanut pohtia uudelleen suhtautumistaan kovemman luokan japanilaisiin roolipeleihin.

Ilmoitus Bravely Defaultin miljoonatoimituksista saapui juuri, kun Square Enix on julkaisemassa pelistään jälleen uudenlaisen version Japanissa. Nintendon eShop-kauppapaikan kautta julkaisija on tarjoamassa Bravely Defaultista ilmaisversiota, joka antaa pelata rooliseikkailua ilman ääninäyttelyä aina sen neljänteen lukuun asti. Mikäli peliä haluaa jatkaa vielä siitä eteenpäin, maksaa loppusisältö 2 000 jeniä eli noin 15 euroa.

Myös täysiverinen jatko-osa on parhaillaan kehitteillä Bravely Defaultista. Bravely Secondiksi kutsutulla pelillä ei ole vielä julkaisupäivää kuitenkaan Japanissa, eikä sitä olla vielä vahvistettu länteen.

Lähde: Dengeki Online, Siliconera

Lisää luettavaa