Sadoissa peleissä käytetty Havok-teknologia Microsoftin omistukseen

Kirjaimellisesti sadoissa peleissä käytetty Havok-fysiikkamoottoriteknologia on nyt Microsoftin omistuksessa.

3.10.2015 02:55

Viimeiset kahdeksan vuotta osana Intelia toiminut teknologiayhtiö Havok on päätynyt Microsoftin omistukseen.

Yhtiö saattaa olla monille tutumpi kuin he uskovatkaan, sillä sen kehittämää fysiikkamoottoriteknologiaa ovat hyödyntäneet sadat pelit aina Dark Soulsista Half-Life 2:een, Mortal Kombat X:ään, StarCraft II:een, Skyrimiin ja Ni no Kuniin. Tarkoituksena Microsoftilla ei olekaan kauppojen myötä omia Havokin teknologiaa suoraan itselleen, vaan se on luvannut, että Havokin luomuksia lisenssoidaan jatkossakin ulkopuolisten kehittäjien käyttöön.

– Havokin hankinta jatkaa Microsoftin perinnettä voimistaa kehittäjiä tarjoamalla heille työkalut, joilla he voivat päästää luovuutensa valloilleen. Jatkamme innovointia kehityskumppaneidemme hyödyksi, Microsoft kertoo virallisessa blogissaan.

Jo ennalta Microsoft on hallinnut sellaisia pelinkehityksessä laajalti hyödynnettyä teknologioita, kuten DirectX:ää ja Visual Studiota. Havokin voimin sen on tarkoitus pystyä nyt monipuolistamaan omia työkalujaan ja palvelujaan entisestään. Hösseliksi Microsoft on laittanut varsinkin jo pilvipalvelujensa kehityksessä, mistä ensimmäisenä merkkinä on nähty Crackdown 3:n moninpelissä hyödynnettävissä oleva huomattava tuhovoimaisuus.

Lähde: Microsoft, VentureBeat

Lisää luettavaa