Saapuuko Halo 5: Guardians pc:lle? Päivitetty kansitaide vihjaa vahvasti siihen

Halo 5: Guardiansin päivitetty kuvataide antaa mahdollisuuden potentiaaliselle pc-versiolle.

10.9.2018 10:08

Amazon on päivittänyt kotisivuillaan Halo 5: Guardiansin listaustaan uuden kansitaiteen osalta, mikä näyttäisi vihjailevan vahvasti lähestyvästä pc-julkaisusta.

Pelin kannessa on nimittäin aiemmin lukenut vuodesta 2015 lähtien ”Only on Xbox One” -teksti, mutta uusimman kansipäivityksen myötä teksti on vaihtunut muotoon ”Xbox One Console Exclusive”. Aiempi yksinoikeus on siis muutettu konsoliyksinoikeudeksi, joka avaa mahdollisuuden pc-versiolle.

Samaa konsoliyksinoikeustekstiä on käytetty myös Microsoftin muissa Xbox Play Anywhere -nimikkeissä, jotka toimivat sekä Xbox Onella että Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Yhtiön viimeisimmät omat pelit ovatkin saapuneet molemmille alustoille, eikä ominaisuuden lisääminen myös vanhempiin peleihin ole täysin mahdoton ajatus.

Mahdollista pc-porttausta tukevat myös Halo 5: Guardiansin aiemmat viitteet. Kehittäjät toivat pari vuotta takaperin pelin Forge-tilan ilmaispelattavaksi Windows 10:lle, minkä lisäksi Halo-sarjan kehityksestä vastannut Frank O’Connor paljasti niin ikään pari vuotta sitten, ettei tuoreimman osan pc-käännös olisi suinkaan mahdoton toteuttaa.

Microsoft ei ole virallisesti kommentoinut asiaa tai julkistanut mahdollista pc-käännöstä.

Lähde: Amazon, Ars Technica

Lisää luettavaa