Steam-pelikauppaan näyttää olevan kehitteillä ominaisuus, jolla yksittäiset pelit voi luokitella yksityiseksi. Tämä tarkoittaa, että vaikka pelaajaprofiilisi olisi julkinen ja jakaisit tietoa omistamisi peleistä ja niihin käytetystä ajasta muuten täysin vapaasti, nämä yksittäiset pelit jäisivät täysin piiloon.

Kehitteillä olevan ominaisuuden löysi Steamin kehitystä ja pelimyyntejä seuraavan SteamDB-tietokannan ylläpitäjä Pavel Djundik, mutta Steamistä vastaava Valve ei ole julkistanut sitä virallisesti. Niinpä “Mark as Private” -napin tuloa ei voi pitää sataprosenttisen varmana.

Entä miksi kyseiselle ominaisuudelle on tilausta? Steamin nykyiset yksityisyysasetukset eivät ole erittäin tarkkoja. Pelaaja voi asettaa toimintansa ja pelinsä joko yksityiseksi, avoimeksi ystäville tai avoimeksi kaikille.

Uudella ominaisuudella voi esimerkiksi piilottaa tiedon, että on sattunut pelaamaan Steamissa 5 000 tuntia Dead by Daylightia, jos se tuntuu nololta ajankäytöltä. Lisäksi pelaajia saattaa erityisesti kiinnostaa mahdollisuus kätkeä erinäisiä luovasti nimettyjä aikuisten pelejä, kuten Sex with Hitler, Orc Massage ja Sheep Love.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa