Rytmiä ja Disneyn taikaa – Rock Band -luojien uusi näyttävä peli julki

Musiikkipeli-innovaattori Harmonix jatkaa osaamallaan tiellä, mutta on tällä kertaa lyöttäytynyt yhteen Disneyn kanssa luodakseen Fantasia: Music Evolvedin.

4.6.2013 14:12

Guitar Heron ja lopulta myös Rock Bandin sekä Dance Centralin luomisesta vastannut Harmonix jatkaa musiikkipelien parissa. Kehittäjä on julkistanut työstävänsä seuraavaksi Xbox 360:lle ja Xbox Onelle Fantasia: Music Evolved -peliä, joka on hakenut inspiraatiota Disneyn Fantasia-elokuvista.

Yhteistyössä Mikki Hiiri -yhtiön kanssa luodussa pelissä pelaajien kuvaillaan saavan Kinectin avulla hallittavakseen musiikin voiman heidän päätyessä velhon oppipojan tai -tytön virkaan. Pelin tarkoituksena onkin panostaa Harmonixin viimeisimmistä peleistä poiketen enemmänkin luovuuteen kuin suorittamiseen, sillä pelaajalla kerrotaan olevan pelissä aina jonkinlainen vapaus valita, miten hän sitä pelaa.

Periaatteessa Fantasia vaikuttaisikin ensimmäisten ennakkotekstien perusteella olevan eräänlainen Dance Centralin ja Frequencyn yhdistelmä. Pelissä pelaaminen jakautuu erilaisiin maailmoihin, kuten vedenalaiseen alueeseen ja sanomalehtipainoon, joissa eleitä tekemällä kerätään pisteitä ja samalla vaikutetaan siihen, miten maailmassa soiva musiikki muodostuu. Eleitä suoritetaan eräänlaisten visuaalisten vihjeiden avulla, mutta viime kädessä se, miten eleet lopulta suoritetaan, pitäisi olla usein juuri pelaajan käsissä.

Sovittaakseen peli-idean paremmin osaksi äänimaailmaa, ei Harmonixin Fantasian musiikkitarjonta koostu klassisesta musiikista, vaan enemmänkin erilaisista tunnetuista pop- ja rock-kappaleista. Mukana kuullaan esimerkiksi niin Queenia kuin Fun.-yhtyettäkin. Kaikkiaan mukana on alustavasti tarkoitus törmätä yli 25 erilaiseen muusikkoon.

Ohessa pelaamisideaa hieman korostetusti havainnollistava Fantasia: Music Evolvedin julkistustraileri. Läjän kuvia löytää oheisista lähdelinkeistä.

Lähde: Polygon, IGN, Destructoid

Lisää luettavaa