Ruuhkat ja palvelunestohyökkäys varjostivat WoW-laajennuksen julkaisua

World of Warcraftin uusin laajennus on otettu sekä innokkaasti että nyrpeästi vastaan. Siinä missä pelaajie nimittäin riittää, on peli joutunut myös palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.

14.11.2014 18:33

World of Warcraftin uusin lisälevy Warlords of Draenor on julkaistu. Järjestyksessään pelin viides laajennus saapui virallisesti myyntiin torstaina ja se näyttääkin jo kiinnostaneen pelaavaa yleisöä varsin paljoltikin. Pelin palvelimet ovat olleet nimittäin kovilla niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, minkä myötä varsinkaan palvelinjonoilta ja yhteysongelmilta ei julkaisussa vältytty.

Pelkkä innokkaiden pelaajien vyöryminen Draenoriin ei ole kuitenkaan ainut asia, joka on tällä viikolla aiheuttanut hallaa World of Warcraftille. Suomen aikaan viime yönä Blizzard nimittäin ilmoitti, että pelin pohjoisamerikkalaisia palvelimia on ruuhkautettu myös palvelunestohyökkäyksen voimin. Blizzard onkin jatkanut tänään noin kolmelta päivällä Suomen aikaan amerikkalaisten palvelimien vakauttamista huoltokatkolla, jonka se arvioi kestävän neljä tuntia.

Aiemmin Blizzard on pyrkinyt vakauttamaan palvelimiaan pienentämällä muun muassa sallittujen maksimipelaajien määrää palvelimilla. Euroopassa apua ruuhkiin haettiin alkujaan myös avaamalla useampia reittejä, joiden kautta pelaajat pystyivät luomaan yhteyden peliin.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa