RuneScape-kehittäjä Jagex myytiin jättisummalla

Mitä tulevaisuus lupaa Jagexille?

11.2.2024 13:00

RuneScape-pelien kehittäjänä tunnettu Jagex-studio on myyty.

25 vuotta sitten perustetun yhtiön uudet omistajat ovat pääomasijoitusyhtiöt CVC Capital Partners ja Haveli Investments. Jagexin toimitusjohtaja Phil Mansell kertoo kaupasta kertovassa tiedotteessa uusien omistajien auttavan Jagexia kasvattamaan entisestään nykyistä pelivalikoimaansa.

Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuuteen. Ennen kauppaa julkisuudessa kuitenkin liikkui tietoja, joiden mukaan brittiläistä Jagexia oltaisiin myymässä uusille omistajille 900 miljoonalla punnalla, eli noin miljardilla eurolla.

Jagexin päätuote on vuonna 2001 ilmestynyt verkkoroolipeli RuneScape, jonka kerrotaan on elinkaarensa varrella kivunneen maailman suosituimmaksi ilmaiseksi pelattavaksi massiivimoninpeliksi. Vuosien varrella kehittyneestä pelistä julkaistiin vuonna 2013 myös erillinen Old School RuneScape, joka perustuu vuoden 2007 RuneScape-versioon.

RuneScapen lisäksi Jagex työstää tällä hetkellä myös SCUM-selviytymispeliä yhdessä, joka on ollut saatavilla varhaisversiona vuodesta 2018 saakka. SCUMin on määrä ilmestyä virallisesti pc:lle ja konsoleille tämän vuoden aikana.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa