Rovio vihdoin uuden pelin kimpussa. Angry Birds -kehittäjän seuraava projekti nähtiin jo ysärillä

Rovion Ville Heijari paljasti Gamasutralle yhtiön seuraavan täysin uuden pelin suunnitelmat. Ideoita lainataan jälleen muilta.

11.5.2012 06:09

Angry Birds on rikkonut astronomisen miljardin ladatun pelin rajan, joten yhtiö suuntaa vihdoin ulos mukavuusalueeltaan ja täysin uuden pelin pariin. Rovion varatoimitusjohtaja Ville Heijari vahvisti Gamasutralle, yhtiön hankkineen oikeudet Casey’s Contraptions -iOS-peliin.

– Helposti lähestyttävä, hauska ja koukuttava näkemys fysiikkapohjaisesta pulmapelistä sopii portfolioomme hienosti. Työskentelemme tällä hetkellä tittelin parissa parantaaksemme sitä ja valmistaudumme uudelleenjulkaisemaan sen Rovion tyyliin aikaisempaa suuremmalle yleisölle, Heijari kommentoi.

Alun perin Snappy Touch ja Mystery Coconutin kehittämä iPad-peli on vedetty pois App Storesta, kunnes pelille on tehty tarvittavat muutokset.

– Me tuomme uuden pelin markkinoille kesällä, aloittaen iOS- ja Android -alustoista ja levittäydymme laajemmin niiden jälkeen, Heijari lupasi.

Casey’s Contraptionsissä pelaaja asettelee erilaisia esineitä ruudulle luodakseen Rube Goldberg -laitteen, jossa fysiikkamallinnetut esineet vaikuttavat toisiinsa painovoiman, liike-energian ja muiden fysiikan lakien mukaan. Pelaajan on keksittävä miten rajoitetuilla esineillä voidaan läpäistä kentän tavoite.

Casey’s Contraptions ei suinkaan ole ensimmäinen lajissaan. Jo vuonna 1992 MS Dos:lle julkaistu The Incredible Machines, tai tuttavallisemmin TIM, näytti miten keilapallot vierivät kiikkulaudalta katapulttiin.

The Incredible Machine on jo saatavilla iOS:lle ja Good Old Games tarjoaa siitä megapakettia vajaan kymmenen euron hintaan.

Lähteet: Gamasutra, Peliplaneetta, Wikipedia

Lisää luettavaa