Roolipeliklassikoita Falloutista Baldur’s Gateen mahdollistanut Brian Fargo tähyilee eläkepäiviä

Yli 30 vuotta pelialalla vaikuttanut Brian Fargo kaavailee siirtyvänsä eläkkeelle Wasteland 3:n jälkeen.

26.3.2017 05:00

Joukkorahoitettu roolipeli Wasteland 3 saattaa hyvinkin jäädä pelialan veteraani Brian Fargon viimeiseksi tuotokseksi. Haastattelussaan pelisivusto Eurogamerin kanssa mies on todennut, että hän alkaa olla valmis siirtymään eläkkeelle, kun Wasteland 3 saadaan pihalle näillä näkymin vuonna 2019.

– Vaikka nautinkin siitä, olisi se mielenrauhan kannalta unelma, ettei minun tarvitse herätä ja olla huolissani mistään vähään aikaan. Pelibisnes on hyvin intensiivinen. Kyseessä on viihdebisnes sulautettuna teknologiaan. Tästä se ei juuri hankaloidu, Fargo summasi Eurogamerille.

Yli 30-vuotisella urallaan Fargolla on ollut merkittävä vaikutus erityisesti länsimaalaisten roolipelien kehitykseen.80-luvun alussa hän oli mukana perustamassa Interplayta, jonka toiminnan myötä syntynsä saivat esimerkiksi alkuperäinen Wasteland, Fallout ja PlaneScape: Torment. BioWarekaan tuskin olisi tällä hetkellä monien tietoisuudessa ilman Interplayta.

Viimeiset vuodet Fargo on vaikuttanut toimitusjohtajana omassa InXile-studiossaan, joka viimeisimpänä on saanut valmiiksi esimerkiksi Torment: Tides of Numeneran ja Wasteland 2:n Wasteland 3:n lisäksi sillä on työn alla parhaillaan myös uusi osa The Bard’s Tale -roolipelisarjaan.

Fargo ei vielä osaa sanoa, kuka voisi nousta johtamaan inXilea hänen lähtönsä jälkeen. Mies on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että jo nyt studiota pyörittää hänen kanssaan joukko hyvinkin päteviä ihmisiä, joiden osaamista hän on itse ollut mukana muovaamassa.

Kokonaisuudessaan Eurogamerin haastattelun Fargon kanssa voi katsastaa tästä.

Lisää luettavaa