Roolipeliklassikkojen inspiroima Pillars of Eternity vietellyt puoli miljoonaa pelaajaa

Pillars of Eternity on ollut kaupoissa nyt reilut puoli vuotta. Miten se onkaan sisi nyt pärjäillyt?

25.10.2015 15:15

Obsidian Entertainment ja Paradox Interactive ovat valottaneet Pillars of Eternity -roolipelinsä myyntimenestystä. Pelin ollessa nyt reilun puolen vuoden ikäinen ovat yhtiöt vahvistaneet myyneensä peliä eteenpäin pelaajien käsiin 500 000 kappaleen edestä.

Pillars of Eternity on ollut elämän mullistava kokemus minulle ja kaikille sen luonnissa mukana olleille. Tieto siitä, että yli puoli miljoonaa ihmistä on ollut mukana jakamassa kokemusta on imartelevaa ja tekee nöyräksi, Obsidianin toimitusjohtaja Feargus Urquhart selittää.

Pillars of Eternity on ollut yksi suurimpia Kickstarterin kautta rahoitettuja peliprojekteja. Kolme vuotta sitten peli kääräisi joukkorahoituspalvelun kautta haltuunsa lähes neljän miljoonan dollarin edestä tukea, minkä jälkeen pelaajat tukivat pelin kehitys vielä myös esimerkiksi Paypal-maksupalvelun välityksellä.

Vähitellen Pillars of Eternity on nyt ollut kasvamassa jo omaksi viihdesarjakseen. Sen lisäksi, että tietokonepeliä itseään varten Obsidian on luonut jo yhden laajennuksen, on ensi vuonna julkaisunsa saamassa Pillars of Eternityn maailmaan pohjautuva korttipeli. Myös useita elektronisia kirjoja aiheesta on parhaillaan työn alla.

Pelaaja-lehden arvostelussa Pillars of Eternity nähtiin viime toukokuussa. Tuolloin sen katsottiin olleen ”eittämättä hieno, fiksu ja suuri roolipeli, taktisen fantasiataistelun helmi ja klassisen pelityylin onnistunut palauttaja”.

Lähde: Paradox Interactive

Lisää luettavaa