Roolipeliklassikko System Shock on saamassa uusioversion

Uusioversio System Shockista on parhaillaan työn alla. Työstöstä on vastaamassa toistaiseksi lähinnä pc-uudelleenjulkaisuista tunnettu Night Dive Studios.

13.11.2015 02:43

Yli 20 vuotta vanhasta roolipeliklassikosta System Shockista yritetään luoda uusioversiota. Hankkeen on julkistanut pelisarjan oikeudet nykyisin omistava pieni yhdysvaltalaisstudio Night Dive Studios, jota avittaa pelin uusimisessa sen alkuperäinen taiteilija Robert Waters.

Night Dive Studios on sama yhtiö, joka julkaisi aiemmin tänä vuonna jo moderneja tietokoneita varten System Shock: Enhanced Editionin. Siinä missä Enhanced Editionin oli nimenomaan kuitenkin vain kevyesti ehostettu versio alkuperäispelistä, pitäisi System Shockin uusioversion olla selvästi syvällisempi uudelleentulkinta klassikosta.

Parhaillaan Night Dive Studios unelmoi myös jopa System Shock 3:n kehityksestä. Studio on kuitenkin myöntänyt, että kokonsa puolesta se ei pysty nykyisessä muodossaan vastaamaan kokonaisen jatko-osan kehityksestä itse, vaan se tarvitsisi tuekseen vähintään ulkopuolisen julkaisijan.

Night Dive ei ole tähän mennessä tullut juuri tunnetuksi varsinaisesti uusista peleistä. Sen sijaan se on erikoistunut nimenomaan juuri vanhojen pc-pelien entisöintiin ja uudelleenjulkaisuun. Viimeisen parin vuoden aikana se on auttanut tuomaan digitaalisesti saataville esimerkiksi System Shock 2:n, kolme viimeisintä Wizardry-peliä ja joukon Tex Murphy -pelejä. Parhaillaan yhtiö valmistelee uusiojulkaisua varten myös esimerkiksi Turok-räiskintäsarjaa.

Aikeet System Shock -uusioversion teosta Night Dive toi alkujaan julki osana Fast Company -sivuston haastattelua. Samaisessa haastattelussa yhtiö käy läpi muun muassa myös System Shock -oikeuksien hankkimiseen liittyneitä kiemuroita, joten mikäli aikaa riittää, kannattaa koko alkuperäinen haastattelu ihmeessä kurkata läpi tästä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa