Rockstar murskaa Grand Theft Auto -draamaelokuvan: ”Keksittyä hevonp****a”

Grand Theft Auto -kehittäjä Rockstar ei ole BBC:n kanssa samaa mieltä pelinsarjansa taustoista.

16.9.2015 07:51

Grand Theft Auton -pelisarjan taustoista ja kehityksestä kertova The Gamechangers -elokuva on saanut hyytävän vastaanoton GTA-kehittäjä Rockstarilta.

Eilen BBC Two -kanavalla Isossa-Britanniassa ensi-iltansa saanut dokumentinomainen draama pohjaa pitkälti välikäden tietoon tapahtumista, eikä Rockstar itse ole ollut mukana elokuvan teossa, vaikka Harry Potter -tähti Daniel Radcliffe esittää teoksessa yhtiön toimitusjohtajaa. Eilisiltainen palaute elokuvaa seuranneilta kehittäjiltä oli juuri niin lämmintä, kuin edellä mainittujen faktojen perusteella voisi kuvitella.

Rockstarin entiset ja nykyiset työntekijät avasivat sarjatulen jo elokuvan ensihetkillä: aivan ensimmäistä Grand Theft Autoa luomassa ollut Mike Dailly kertoi Twitterissä kiristelevänsä hampaitaan draamaa viisi minuuttia katsottuaan. Ensimmäisen GTA:n käsikirjoittaja Steve Hammond puolestaan keskittyi oikomaan rankasti dramatisoidun elokuvan asiavirheitä anteliaasti lataamalla Twitteriin kuvia ja anekdootteja siitä, millaista pelin parissa oli oikeasti työskennellä vuonna 1996.

Kaikkein rehellisimpiin reaktioihin kuuluu kuitenkin Rockstarin virallisen Twitter-tilin eilisiltainen päivitys.

– Mitä on tämä asiaankuulumaton, keksitty hevonpaska? Rockstar kyseli BBC:ltä profiilissaan, mutta ei saanut vastausta.

Rockstarin emoyhtiö Take-Two lähti elokuvan tiimoilta oikeuteen jo toukokuussa, mutta kanne ei näyttäisi vielä johtaneen konkreettisiin hyvittelytoimiin. 

Lähde: Rockstar (Twitter), GamesRadar, VG247

Lisää luettavaa