Riot Games on hankkinut Minecraftia muistuttavaa Hytalea kehittävän Hypixel Studiosin alaisuuteensa. Hypixel jatkaa Riotin tytäryhtiönä. 

Hypixelillä on juurensa Minecraft-palvelimena. Sen perustivat vuonna 2013 Simon Collins-Laflamme ja Philippe Touchette. Palvelimen alkuperäisenä tarkoituksena oli esitellä kaksikon YouTube-kanavallaan mainostamia Minecraft-pelikarttoja, mutta sen pääpaino siirtyi nopeasti minipelien puolelle. 

Hytale puolestaan julkistettiin vuonna 2018. Se on Minecraftin tavoin peli, jonka maailman pelaajat voivat täyttää omilla luomuksillaan aina hahmoista peliympäristöihin. Riot Games on ollut yksi peliä tukeneista sijoittajista jo ennen Hypixel Studiosin ostamista. 

Kaupasta huolimatta Collins-Laflamme vakuuttaa, että Hypixel jatkaa toimintaansa entisteen malliin, mutta aikaisempaa suuremmilla resursseilla. Hytalea kehitetään jatkossakin Hypixelin kehittäjien toimesta, ja kyseiset kehittäjät pysyvät Hypixelin työntekijöinä. Resurssien kasvun myötä Hypixel hakee myös uusia kehittäjiä työskentelemään Hytalen parissa.

Samalla Collins-Laflamme siirtyy pois Hypixel Studiosin toimitusjohtajan paikalta, mutta jatkaa Minecraft-palvelimesta vastuussa olevan Hypixel Incin johdossa. Palvelimeen tai Hypixel Incin toimintaan muutenkaan kaupalla ei ole vaikutusta. Riotin alaisuuteen siirtyy vain Hytalea kehittävä Hypixel Studios. 

Hytalen olisi näillä näkymin määrä ilmestyä pc:lle ja Mac-koneille vuonna 2021. Vuonna 2018 ilmestyneen julkaistrailerin voi katsoa alta. 

Lähteet: Hytale (1)(2)

Lisää luettavaa