Rikosseikkailu Yakuza 5:n länsijulkaisusta ei suunnitelmia

Yakuza 5:n tilanne länsijulkaisun kannalta ei näytä järin hyvältä. Segalla ei parhaillaan ole suunnitelmia lokalisoinnin suhteen.

29.9.2013 10:47

Japanissa jo viime vuoden joulukuussa nähdyn Yakuza 5 -pelin saapumista Eurooppaan ei kannattane odottaa henkeään pidätellen. Pelisarjan vetäjänä toimiva Toshihiro Nagoshi on valaissut pelilehti Edgelle, ettei Segalla ole tällä hetkellä suunnitelmia länsijulkaisun suhteen.

– Yakuza-studion tiimi on koonsa puolesta kiinteä, minkä myötä meidän on tehtävä valinta uuden pelin työstämisen ja vanhan lokalisoinnin välillä. Tällä kertaa pelin koko oli niin valtaisa, että lokalisoinnin sijaan päätimme keskittää voimavaramme uuteen peliin, Nagoshi kuvaili Tokyo Game Show -messujen yhteydessä.

Nagoshi ei kuitenkaan kiistä sitä, etteikö pelin länsijulkaisun perään kyseltäisi toistuvasti. Mies olisi itse asiassa ilolla tuomassa hiljattain julkistetun Yakuza Restoration -pelinkin muuallekin kuin Japaniin, mutta kuvailee, että työvoiman ja rahan määrä tulevat ratkaisemaan, kuinka myös sen lokalisoinnan kanssa käykään.

Viimeisin lännessä nähty Yakuza-peli oli sarjan tyylistä merkittävästi poikennut Yakuza: Dead Souls. Peli julkaistiin Euroopassa viime vuonna. Yakuza 4 saatiin länteen vuonna 2011.

Lähde: Edge

Lisää luettavaa