Rikosdraamalla herkutteleva Yakuza tuodaan uudemman kerran valkokankaille

Yakuzasta tehdään taas elokuvaa Takashi Miiken "klassikon" rinnalle.

24.9.2020 21:22

Segan rikossarja Yakuzaa ollaan sovittamassa uudemman kerran valkokankaille. Asialla ovat tällä kertaa Scary Stories to Tell in the Darkista tuttu 1212 Entertainment sekä Netflixin Dark-sarjaa muun muassa tuottamassa olleen Erik Barmackin Wild Sheep Content -yhtiö.

Näytelty elokuva on vielä hyvinkin alkutekijöissä ja sille haetaan muun muassa vielä käsikirjoittajia. 1212:lla kuvaillaan kuitenkin jo, kuinka sarjassa piisaa elokuvamaista vetovoimaa niin sen toiminnan, huumorin kuin useiden yhteen nivoutuvien juonikuvioiden myötä. Barmack lisää vielä, että hankkeen on määrä olla mittava ja että sitä tavoitellaan globaaleille alustoille.

Aikaisemmin Yakuzan maailman on sovittanut valkokankaille japanilaisohjaaja Takashi Miike vuonna 2007 Like a Dragon -nimellä länsimaissa tunnetulla teoksella (kuvassa). Miike on sittemmin sovittanut myös Ace Attorney -sarjan elokuvaksi.

Yakuza-sarja sai alkunsa PlayStation 2:lla vuonna 2005 ja on sittemmin kasvanut kattamaan seitsemän pääsarjan osaa, kaksi uusioversiota sekä joukon sivuosia. Länsimaihin saapuva seuraava osa on marraskuussa ilmestyvä Yakuza: Like a Dragon, joka vaihtaa sarjan toiminnallisemmat juuret taktiseen roolipeluuseen.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa