Retrosota syttyy maaliskuussa – 90-luvun taktiikkaroolipelisarja Langrisser sai elpymispäivän

Langrisser-sarjan elpymispäivä lähestyy.

22.11.2019 16:38

Mega Drivelta alkujaan tuttu pelisarja Langrisser saa länsimaissa uuden elämän ensi vuonna. NIS America vahvistaa, että se julkaisee Euroopassa maaliskuun 13. päivä kokoelmapaketin nimeltä Langrisser I & II, joka kokoaa uusittuna yhteen kaksi ensimmäistä sarjan osaa.

Paketti nähdään niin PlayStation 4:llä, Switchillä kuin pc:llä. Pc-pelaajat saattavat päästä siihen tosin käsiksi hieman aikaisemmin, sillä paketin virallinen julkaisu tapahtuu Yhdysvalloissa kolmea päivää aikaisemmin.

Langrisser I & II,:n tekemät uudistukset eivät ole mitään pieniä, sillä viilausta ovat kokeneet niin klassikkopelien ulkoasu kuin pelattavuuskin. Tavoitteena tekijöillä on ollut, että paketti tuntuisi tarjonnaltaan modernilta taktiikkaroolipeliltä.

Langrisseria ei olla vuosien saatossa hirveästi nähty länsimaissa. Ykkösosa julkaistiin kyllä Yhdysvalloissa vuoden 1991 paikkeilla nimellä Warsong, mutta seuraava Amerikkaan ja Eurooppaan saatu sarjan peli oli 14 vuotta myöhemmin saatu 3DS-osa Langrisser Re:Incarnation Tensei. Kaikkiaan numeroitu sarjan osia nähtiin vuoteen 1998 asti viisi kappaletta.

Lisää luettavaa